tiistai 29. maaliskuuta 2016

Baba Ganoush palasina

..eli yhden-pannun-iltaruoka, Baba ganoushin osaset ja hieman lisää.
Samat maut, hauskat kaikenmaailman tekstuurit ja lisäksi monta vapaampaa kohtaa, joissa olisi voinut vielä tunnelmoida ja viilailla lisää! :)

Baba ganoush, munakoisotahna, on yksinkertaisesti herkkua. Pehmeää, lämmintä, pirteää, kirpsakkaa...Monta herkullista makutuntumaa samassa palasessa. Munakoiso itsessään on kasviksena - miunmaunmukaan - ihan ykkössijan tuntumassa. Niin monipuolinen ja moneen taittuva!
Baba ganoushin osasista saa yhden-vuoan-ruoan upean yksinkertaisesti!

Kuvista ei kaikki info välity.. Yritän muistaa kaikki harvoista tekovaiheista.
1) Munakoisot. Puoliksi.
2) Oliiviöljyyn maustetta: jeeraa, mustapippuria, chilijauhetta ja tuoretta korianteria. Pullasudilla munakoison leikkuupinnoille!

***..tässä muistetaan, että munakoisoon uppoaa öljyä kuin keittiön lavuaariin. Mausteöljyä kannattaa tehdä tarpeeksi, mutta toki kohtuus kannattaa muistaa. Pullasudilla puolikkaaseen saisi varmaan muutaman desin lääpittyä.. empä aio kokeilla. :)

3) Makuöljy imeytyy munakoisoon. Kuivahkolle pinnalle tahinia - ikään kuin leipää voitelisi.
4) Uuni 200°-lämpiämään..
5) Jotta vuokaruoka olisi kokonaisempi, tarvitaan jotain vihreää ja jotain muuta massaa! Esikeitettyä broccolia, puolikkaita herkkusieniä ja muutamia kuorittuja valkosipulinkynsiä: e.m. makuöljyssä nopsasti pyöräytettynä vuokaan
6) Munakoisopuolikkaiden päälle ohueksi viipaloitua sitruunaa..
7) Koko komeus uuniin, n. 45min.

Valmista! Haarukan kanssa vaikka suoraan kimppuun! Välttämättä ei edes lautasia tarvitsisi sotkea.. Tämän voisi syödä suoraan pannusta :)

***hyvää. Munakoiso on aivan erityinen raaka-aine. Näillä mauilla toimii todella hyvin! Munakoisonkuoret ja sitruunanviipaleet saa jättää syömättä. Munakoisonkuorissa tosin on kivaa purtavaa... ;)
***lisänä ehkä tarvitsisi jonkin proteiini-komponentin: vaikka paistettua tofua? Tässä oli mukana soccaa, joka toimi ikäänkuin proteiinina..
***Vuoassa voisi tottakai olla myös esim. kananpaloja? Jättikatkarapuja? ..miksei jotain valkoista kalaa?
***kohta kun kesä tulee, niin nektariininpuolikkaita ja paprikaa!! :)

Ei kommentteja: