tiistai 2. helmikuuta 2016

Curry-pohja

..otsikolla curry base löytyy interwebbin ihmemaailmasta kaiken maailman tekeleitä.
Tämän taustalla on muuan Lassi, joka teki ruokafiilistelyillassamme yhden currypohjan mutta kolme maagisen herkullista, täysin erilaista curryä. Lisäksi pohjaa jäi vielä yli: pakasterasioihin ja odottamaan seuraavaa käyttökertaa!
WAU mikä lumoava köökkiluomus!

Minun versio..öhöm. Kokeilemalla oppii. :)

***puolustukseksi on pakko sanoa, että tämän hetkisessä asuinpaikassa ei selvästikään ole ne monipuolisimmat ruokakauppavalikoimat. Hyvä juttu on että nämä kaikki ainakin löytyvät joka paikasta! :)
Elikkä asiaan..
1) Currypohjan "pohjana" on mausteissa kuullotettua keltasipulia ja tomaattimurskaa. Eli 6 kokonaista keltasipulia, peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, tuore chili, muutama valkosipulinkynsi ja mausteet: kardemummaa, paprikaa, sinapinsiemeniä, mustapippuria, jeeraa, kanelia, tuoretta korianteria ja curryä.
2) Mausteet ensin rypsiöljyyn paahtumaan. Sitten valkosipulimurska, chili ja inkivääri mukaan. Sipulisuikaleet kuullottumaan
3) Lämpöä pienemmälle. Hidasta haudutusta, ainakin 60 min

***oikea inkkari laittaisi rypsiöljyn tilalle gheetä, kirkastettua voita.
***maustekombossa kannattaa gooooglata Garam Masala-settiä ja käyttää kaikkia mitä siihenkin kuuluisi
4) Sitten kun sipulit ovat pehmenneet, tomaattimurska kyytiin. Kansi päälle ja lisää haudutusta...

***tässä on hyvä tarkistaa maku. Lisää sitä-mitä-puuttuu. :)
5) Pehmeä soosi vielä tehosekoittimella sileäksi..

..ja tarjolle!

Näin helppoa. Tämä on siis curryn pohja. Tähän lisäksi vielä kuuluu se MIKÄ curry on kyseessä: liha, kala, kana, kalkkuna, katajanmarja, kotilo... Currypohjan "pääosana" käy - uskoakseni - mikä vaan. Soosi itsessään on silkkaa herkkua!!! JES! Kiitos Lassi!

***herkkua. Hyvää, monikäyttöistä ja onneksi muutama pieni pakkaus jäi yli.. :)
***vähän turhan "pullava", eli liikaa kardemummaa ja kanelia. Suomalaisen suuhun korvapuusti pääruokana on outo.
***mitä autenttisemmat mausteet löytyisi, sitä parempaa tästä varmaankin tulisi..
***ensikerralla myös gheetä.

Ei kommentteja: