tiistai 26. tammikuuta 2016

Pollo alla tollo

..eli Taukin kanaa.
Höh. Sain päähäni pöhkön otsikon ennen kuin tiesin mitä se tarkottaisi.. Visio kirkastui onneksi nopeasti! Eilinen lehtikaalipesto oli huippuherkkua, mutta valkosipulisuus iski hieman turhan lujaa, ollakseen lempeää lisäkekastiketta.
Eli jatkojalostuksen aika!

Pollo alla tollo - eli kanaruoka, jonka jopa taukki pystyy tekemään. Ei vaadi suurempia kykyjä tai lahjoja :) "Tollo" on myös paikka Italiassa.. tiedä vaikka siellä saisi juurikin tätä!
1) Uuni päälle. 200° astetta.
2) Uunivuoka esille.
3) Lehtikaalipesto, loraus oliiviöljyä ja pieni pätkä chiliä hakkeluksena pohjalle.
4) Rintafileet kyytiin..
5) ..ja manuaalisesti (käsillä pyöritellen) soosia joka puolelle.
6) Vuoka uuniin. 45 min odottelua. Sillä aikaa ehtii vaikka kattaa :)
7) Uunituksen jälkeen kourallinen parmesaaniraastetta pintaan...

..ja a tavola! Cibo é pronto! Kimppuun siis!

***yksinkertaisempaa ruoanvalmistus-kokonaisuutta en osaa kuvitella. Yhtä toisen päälle ja kolmanteen kypsymään.
***..lehtikaalipeston kehitys oli tässä jännänä, joten yksinkertaisuudestakin tuli mielenkiintoista!
***..ja kyllä! Peston parhaat puolet paranivat entisestään! Valkosipulisuus pehmeni tasaiseksi, pehmeäksi. Kana itsessään oli mureaa ja ylikypsää. Herkkua.
***lisukkeena oli aurinkokokuivattu-tomaatti-purkin öljyssä kuullotettua kukkakaaliriisiä.
***ja kylkiäisenä basilika-paahdettuja herkkusieniä.
***..kaikkea jännää ja hyvää samassa haarukassa. Itse pääosan yksinkertaisuus ei häirinnyt enää ollenkaan :)

Ei kommentteja: