torstai 11. helmikuuta 2016

Kurkkua ja fenkolia

..match made in heaven. Makupari joka sopii, kuin sukka jalkaan. Ei siihen väärään jalkaan, vaan juuri oikeaan jalkaan. Nam.

Idea lähti liikkeelle ajatuksesta tehdä mausteinen salaatti, jossa pääosassa olisi kurkku. Kaupan hyllyllä sattui välittömästi kurkun nappaamisen jälkeen osumaan silmään hyvin houkuttelevan näköisiä tuoreita fenkoleita. Ajatuksenjuoksun juuuuuuri sopivassa kohdassa! Visio!

Köökkiin kokeilemaan!
1) Osaset esille! Kurkkua - viipaleiksi, punasipulia - terävällä veitsellä, jälleen läpinäkyvän-ohuiksi suikaleiksi ja tuoretta fenkolia - myös ohueksi siivuksi. Mausteina pätkä tuoretta chiliä - hakkeluksena, ja pieni palanen inkivääriä - raasteena
2) Pohjalle oliiviöljyä, sitruunamehua ja omenaviinietikkaa..
3) Öljy, etikka ja sitruunamehu kulhoon... 1 rkl ja teelusikalliset jälkimmäisiä..
4) Mausteet matkaan: inkivääriraaste, chilihakkelus ja makeuttamaan pieni tilkkanen vaahterasiirappia!

***makeuttajaksi varmaankin olisi hyvin myös sopinut muscovado..
***..tai hunaja!!! Kyllä, hunaja olisi sopinut paremmin. Sitä seuraavaan!
5) Rehut kyytiin. Huolellinen sekoitus. Hetkeksi maustumaan...
..ja tarjolle!
Ilmavuutta ja lisää vihreää! Lopulliseen tuotokseen päätyi vielä kourallinen lehtisalaattia.

***hih. Wau ja nam.
***Hyvin mielenkiintoinen ja ihmeellisen miellyttävä kombinaatio.
***Fenkolin pirteä makeus tukee kurkun tasaista, pehmeää makua loistavasti!
***Inkivääri tuo lisää pirteyttä ja chili tarvittavan lämmön! Vaahterasiirapin pienenpieni tilkkanen toi juuri sopivan imelyyden, jonka etikka tasapainottaa. Punasipuli on herkkua milten missä vaan. :)
***todella todella hyvä kokonaisuus. Tähän palaan.

Ei kommentteja: