torstai 2. lokakuuta 2014

Kolmen tomaatin pasta

..eli pasta johon käytettiin kolmea tomaattia. :)
Tarkemmin vielä: kolmea erilaista tomaatti-tuotetta: tuoretta, aurinkokuivattua ja puréeta.

Samassa kaihoinen tunnelmointimatka saapasmaahan..ah.
Tomaattia, basilikaa, valkosipulia...Pastaa. Pinjansiemeniä. Oliiviöljyä..
On yhdentekevää mihin ruokalajiin edellä mainittuja raaka-aineita käyttää. Tuloksena on Italialainen tunnelma, joka leviää tuoksun mukana koko kämppään. :)
Taustamusiikiksi Pavarottia, Bocciellia tai vaikka Toto Cutugnoa, täydentämään elämystä..

Näistä raaka-aineista on myös nähtävissä ehkä syitä kyseisen valion lipun väritykseen...? En tiiä, mutta itse ainakin huomaan yhtäläisyyttä :)

Asiaan!
1) Pannulle oliiviöljyä. Kylmään öljyyn valkosipulinkynsi ja pieni pätkä tuoretta chiliä.. Pannu kuumenemaan..
2) Keltaista ja punaista sipulia mukaan kuullottumaan.. Suolaa ja mustapippuria mausteeksi!
3) Tuoreet tomaatit hakkeluksena pannulle.. Loraus ketsuppia hätäpäissä-keksittynä mausteena.

***ilmankin olisi voinut - ja ehkä kannattanutkin - olla. Lopputuloksen kanssa tämä oli merkityksetön lisä.
4) Vettä sekaan. Hissukseen keitellen noin kymmenisen minuuttia..Tässä vaiheesa jo pieni kourallinen basilikaa maustamaan..
5) Aurinkokuivatut tomaatit muutamaksi minuutiksi mukaan kostumaan..
6) Tomaattipuree ja muutama lusikallinen pastan-keitin-vettä..
7) Sekoitus tasaiseksi. Tarjolle.

***tässä kohtaa pahoittelen äärettömän mitättömiä valokuvauksellisia taitojani. Ylläolevat fotot eivät tee oikeutta tämän räätin tuoksuille ja mauille! Mi scusi.
...lautaselle vielä muutama tuore kirsikkatomaatti puolitettuna. Kunnon koura tuoretta basilikaa, muuramat paahdetut pinjansiemenet ja raastettua parmesaania..
Haarukka kouraan ja kimppuun.

***punaviiniä.
***Punkkua tilkkanen vielä haudutteluvaiheessa tomaattien sekaan, niin tulos olisi ollut vielä upeampi.
***tosi-kokki olisi haudutellut tomaattisoosia hissukseen haudutuspadassa jo aamusta asti...

Ei kommentteja: