lauantai 25. lokakuuta 2014

Sitruunasei

..vai sitruunaseiti?
Voi olla että äidinkielenopettajalta tulisi nyt punakynää. Eiköhän tilanteesta kuitenkin selvittäisi, jos hän saisi maistaa?
Äärettömän yksinkertainen herkku tästä annoksesta loppujenlopuksi tuli. Itse näin mielessäni "sitruunasein" jotenkin hieman erilaisena. Tekovaiheiden jälkeen kuitenkin lautaselle asettui hyvinkin kalapuikon näköisiä kipaleita! Otsikko näin ollen ehkä kaipaisi ehostusta. En vaihda, sillä nyt se vastaa visiotani!! :)
1) Noin puolet yhden sitruunan kuoresta hienoksi raasteeksi ja uuniin kuivumaan!

***kiertoilma ja 50-75°. Pelti ilmaa puhaltavan aukon YLÄPUOLELLE!! :)
***..kuivuessaan rouhe kevenee. Puhaltava ilma saa sen oikein näyttävästi liikeelle, jos sattuu jäämään virtauksen tielle.
2) Pakasteseiti sulatuksen jälkeen noin kahden sormen kokoisiksi palasiksi..
3) ..ja sitruunamehuun marinoitumaan

***kunnes sitruunarouhe on riittävästi kuivunut. Saa toki maustua pidemään!
***ok-herkulliseen lopputulokseen riitti noin 20min
4) Talouspaperilla palaset suht-koht kuiviksi!
5) Muovipussiin jauhottumaan

6) Leivitys sitruunarouheella, suolalla, mustapippurilla ja ruohosipulisilpulla maustetulla korppujauholla
7) Oliiviöljyssä tasaisesti jokapuolelta paistaen kullanruskeiksi
8) Uuniin, kiertoilmalle, tarjoilua odottamaan, kuivumaan ja kypsymään loppuun.
Tarjolle!

***namnam! Pakastealtaan jokapäivänsaalis helposti huippuherkullisesti laitettuna!
***eikä edes sen monimutkaisempia valmistusmenetelmiä!
***raaka-aineetkin kaikki löytynee pienestäkin ruokakaupasta...? :)

***sitruunan makua ehkä lievästi olisin toivonut enemmän: Enemmän rouhetta. Pidempi mehu-maustumis aika.
***kypsennysmenetelmänä uppopaisto olisi myös saattanut toimia? ..ai että, juu. Taikinan olisi voinut pyöräyttää jostain raikkaan kirpsakasta IPA:sta tai kevyestä ja pehmeästä Coronasta, sitruunamehusta ja jauhoista?
***muutaman palasen kohdalla paistoaika (ja myös uuniaika) jäi ehkä alakantaaiin. Ytimestä vielä vähän turhan "löllöä"

Ei kommentteja: