torstai 9. lokakuuta 2014

Dragon Bowl

..tämän köökin uusin hitti.
Ikivanha räätti. Tätä koskeviin resepteihin on varmasti jokainen kasvisruokailuun tutustunut törmännyt usemmin kuin kertaalleen. Aasia-vivahteinen, loputtoman muokkailtava kokonaisuus, jonka ei täytyisi välttämättä edes olla täysin vege.

Lohikäärmekulho, eli Dragon Bowl = värejä, makuja! Tulta, tappuraa ja tekstuureja! Kattava yleistermi kulhosta tikuilla syötävälle annokselle!
Tässä yksi keino.
***tällä tyylillä kulhon kasaus tuntui helpoimmalta: kaikki osaset valmiiksi ja kasaamaan!
1) Pohjalle sobanuudeleita. Tilkka seesamiöljyä Aasia-makua vahvistamassa.

***..tai riisiä. Tai perunakuutioita. Tai vege-nuudeleita (kuorimaveitsellä suikaleita porkkanasta, kesäkurpitsasta..?)..jne.
2) Päälle "soosi"-osio. Chilillä ja valkosipulilla maustettuun oliiviöljyyn kaalia kuullottumaan. Muutama paprikansuikale mukaan. Tilkka soijaa ja mustapippuria. Tölkki tomaattimurskaa perään. Lisää chiliä jos tarpeen!
3) Rauhallista kiehuttelua, kunnes kaali riittävän löllöä..

***ei pidä keittää liian kuivaksi, sillä ajatuksena on että tämä osanen "maustaa" ja "mehevöittää" alla olevaa kuivempaa osaa. :)
***TUORETTA chiliä. Itsestäänselvästi.
4) Seuraavana varsinainen aasiamaku-osa: suikaloitua porkkanaa ja sipuleita: keltaista, punaista ja purjoa. Mausteina sweetchili-soosia, muscovadoa, valkosipulia, mustapippuria, limeä, korianteria ja tietty chiliä. Jauheena tässäkohtaa.

***sama kuvio: sipulien kuullotus sopivan pehmeäksi. Porkkanat mukaan. Mausteet. Tilkka vettä ja hauduttelua kunnes sopiva tekstuuri!
5) Päällimmäiseksi vielä muutama suikale paistettua Quornia. Marinadissa soijaa, tahinia, limemehua, mustapippuria ja nokare chiliketsuppia.
6) seesaminsiemenet viimeistelemään tunnelmaa..

***Nam.
***tähän herkkuun törmätään varmasti useasti uudelleen. Otsikko antaa loputtomat mahdollisuudet!

Ei kommentteja: