maanantai 27. lokakuuta 2014

Seesamikrackerit

..eli gluteenittomat suolakeksit.

Nyt osui kohdalle luomus, jota varmasti virittelen uudellee vielä moneen kertaan! Maku-muokkailu-mahdollisuuksia loputtomasti. Käyttöaiheita läjäpäin. Tekovaiheiltaan suoraviivaisia ja yksinkertaisia. Raaka-aineita saatavilla (melko varmasti) aina ja kaikkialta. Sellaisenaan herkullisia. Gluteenittomia ja maidottomia. :)
Ei haittaa, vaikka näitä sattuisikin useimmin köökistä löytymään!
Hieman samankaltainen tekele oli työn alla jonkin aikaa sitten.. Nyt on kyseessä huomattavasti tätäkin yksinkertaisempi ja muokkailtavampi luomus!! :)
1) Kuivat aineet kulhoon! Kolmisen desiä mantelijauhoa. Yksi desi seesaminsiemeniä. Puolisen tl suolaa. Mausteina tässä valkosipulijauhetta, mustapippuria ja kuivattua rosmariinia.
2) Sekaan kananmuna ja ruokalusikallinen oliiviöljyä.
3) Taikina tasaisesti sekaisin, hetkeksi tekeytymään..

***maustevaihtoehdoissa taivas rajana. Tunnelman mukaan!!
***..curryä, ripaus inkivääriä ja timjamia? ..chilejä? ..timjamia, grillimaustetta, nestesavua? ..basilikaa, parmesaania ja aurinkokuivattua tomaattia?
***mausteille tarvitsisi antaa hetki aikaa vaikuttaa.. :) Kelmu päälle ja jääkaappiin 1-2h?
4) Taikinapallo leivinpaperille..
5) ..ja toinen siivu paperia päälle. Leivinpaperien välissä on pallukasta helppo kaulia ohkanen levy!
6) Reunat siisteiksi (..eli tasaisiksi). Tässävaiheessa kannattaa leikata levy valmiiksi annospaloiksi!!

*** :) kuivaa känttyä on mahdoton leikata, ilman että se murenisi!
7) 175°-uunin. Noin vartin verran. Ehkä lisäksi vielä 5min kiertoilmalla?

***..t.s. kunnes ruskistunut kauttaaltaan. EI pelkästään reunoista :)
Keksit tarjolle ja napostelemaan!!

***..nam.
***äärettömän helppoa herkkua! Uudestaan!! :)
***vähän vähemmän suolaa. Ja vähän vähemmän makua. Tarkoitus oli pyöräyttää simppeleitä, miedon makuisia kracckereita juustojen ja viinien seuraan. Näissä oli hieman turhan tuhti "oma" maku...

Ei kommentteja: