maanantai 6. lokakuuta 2014

Pimento chili-con-pollo

..eli makean savuista, pehmeäksi hautunutta ja lempeän tulista nyhtökanaa tomaattikastikeessa. Tacon täytteenä...
Kylkeen guacamole ja nachoja...aiai.

Kokkailusessio riistäytyi tavallaan hieman hallinnasta. Tuloksena oli yliammuttua köökkitunnelmointia ja makujen sinfoniaa! Huomattavasti helpomminkin olisi samankaltaiseen lopputulokseen saattanut päästä, mutta tässä olikin kyse fiilistelystä.
1) Kanankoipia. Kattilaan vettä, Worchesteria, chiliä, sipulia, valkosipulinkynsi, ripaus muscovadoa ja laakerinlehti.. Levy rauhallisesti porisemaan muutamaksi tunniksi..

***Kilohinnaltaan huomattavasti rintafileitä miellyttävämpiä ja maultaan aivan omassa luokassaan! NAM!
***keittoaikaa minimissään 1h 30min. Mielummin tasan 2h. Voi olla pidempäänkin. :)
2) ..tuloksena syntyy läpeensä kypsyneitä, pehmeitä, mehukkaita koipipalasia, joista saa lihan irti lähes ravistelemalla..

***t.s. pieni jäähdytys, jonka jälkeen käsipelillä lihat irti luista, rustoista ja jänteistä!
3) Nyhtöliha takaisin kattilaan! Liesi täysille. Loraus oliiviöljyä päälle..
4) Pikainen ruskistus kanan pintaan.. Sekaan purkillinen tomaattimurskaa, kidneypapupurkki, puolikas punasipuli hienonnettuna, oreganoa, mustapippuria ja pimentoa.
5) Loraus vettä ja taas hiljalleen hautumaan, kunnes tekstuuri on "toivotunlainen"

***pehmeäksi keitettyä, huolella maustettua mehevää nyhtökanaa, joka on pinnasta rapeaksi karamellisoitunut...Wau.
***hauduttelu-aikaa taas tarpeen mukaan. Ehkä vartti riittäisi, mutta pitempäänkin voi pitää!
Tacoplätyn kyytiin! Bon appetit!

***Huisaa herkkua. Lopputuloksen maustaminen oli ehkä turhan voimakasta: keitinliemen maku ei päässyt aivan valloilleen.
***Useita muokkailumahdollisuuksia: keitinliemi? tämän jälkeen paisto, grillaus, grillivastus vai sellaisenaan? Muut osat/lisät?

Ei kommentteja: