tiistai 19. elokuuta 2014

Savulohiuunilohi

..eli savulohella maustettu uunilohi.
Toimii loistavasti helppona uuniversionakin!
1) Kalafileet vuokaan. Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria pintaan!
2) 200°-uuniin, 7 minuutiksi..
3) Sillävälin mausteaineet valmiiksi: parmesaaniraastetta, tuoretta basilikaa ja muutama kylmäsavulohiviipale
4) "Esikypsennetyt" fileet uunista. Pintaan tilkkanen sitruunamehua ja ripotellen korppujauhoja. Tuoretta basilikasilppua, savulohiviipale ja pinnalle parmesaaniraaste.
5) Takaisin uuniin. 5 min vielä ylä- ja alalämmöllä, lopuksi muutama minuutti vielä grillivastuksen alla.
Valmista on, kun parmesaaniraaste alkaa hieman ruskistua ja rapeutua.
Tarjolle tavanomaisen risotto biancan kanssa. Basilika-mansikka-balsamico-salaatti vielä kylkeen, italiaefektiä vahvistamaan.
Nam.

***tunnelmoidumpaa kokonaisuutta ehkä saisi, jos paksusta ja suuresta lohifileestä leikkaisi n. sormenpaksuisen viipaleen ja rullaisi savulohen+mausteet sisälle -> grilliin. Näin ehkä ensikesänä?
***savulohi toi mukanaan täydellisen suolaisuuden ja parmesaanilla pintaan upea rapeus!

Ei kommentteja: