torstai 14. elokuuta 2014

Kanaa "Arto"

..eli Kievin, Kung Pon, Marengon sun muiden ehdoton päihittäjä.
Makuyhdistelmä vailla vertaa.
Arto, kiitos taannoisesta! Yhtä ihmeellistä elämystä rikkaampana, ensi kesää odotellessa!

Lähtökohdiltaan itse yksinkertaisuus. Makumatkan järjestäminen onnistunee miltei missä ja milloin tahanasa!
1) Valkosipulia ensin muutama kynsi murskattuna oliiviöljyä maustamaan..
2) ..kyseiseen öljyyn kuullottumaan yksi keltasipuli ja lisää valkosipulinkynsiä. Mausteina yhden sitruunan mehut ja noin puolet kuoresta, tuoretta rosmariinia kunnon kourallinen, ripaus mustaapippuria ja suolaa.
3) Pehmeät sipulit syrjään, kanapalaset mukaan.
4) Kunnon ruskistus joka puolelta. Sipulit takaisin pannulle. Oliiviöljyä, sitruunamehua, kuorta ja tuoretta rosmariinia vielä lisää..
..ja tämän jälkeen tarjolle.
Ai että.
Kanaa "Arto" = sitruuna-rosmariini-valkosipuli paistettua, rapeaa, mehukasta herkkua!

***kieli meni menojaan. Onneksi voin kirjoittaa kuinka hyvää tämä oli.
***alkuperäinen ensikosketus toki monta askelta yllä olevaa edellä, mutta makutunnelmat olivat suurinpiirtein samat
***laitoin palaset uunivuokaan ja pakon-sanelemana 120°-uuniin tarjoilua odottamaan. Tämän johdosta pannulla saavutettu rapeus ehti pehmentyä.. Pettymys.
***ensi kerralla teen "niin kuin on opetettu".
***kehoitan kokeilemaan. :)

Ei kommentteja: