sunnuntai 24. elokuuta 2014

Raaka Pecan Pie

..eli raakakakku jenkkityyliin.
Oi, Pecan Pie. Autenttisena, rapakon takana tarjoiltuna kyseinen herkku uppoaa minuun kuin lusikka sosekeittokattilan pohjaan. Kunnon Pecan Pie on tajuttoman hyvää. Kaikki täydellisen suupalan nyanssit samssa lusikallisessa: rapeutta, makeutta, suolaisuutta, pehmeää, lämmintä, purtavaa, kaikkea..

Raaka-versio samankaltaisesta. Täydellistä herkkuhetkeä toivoen!
1) Pohjan ainekset sekaisin! Blenderiin ensin taatelit, ilman kiveä.

***tässä hieman kuivemman oloisia kipaleita, yht. 12kpl. Muhkeampia ja mehukkaampia (niitä mitä Suomessa kaupasta saa, irtonaisina) riittää varmaan n. 8

2) Taateli-massa pois. Pähkinät seuraavaksi. Kourallinen saksan-, hassel- ja pekaanipähkinöitä.
3) Ripaus suolaa ja loraus juoksevaa hunajaa kulhoon. Pohjan ainekset ja ripaus kanelia mausteeksi. Sekaisin!

***Kookosjauholla tai vedellä voi kosteutta pelata paremmin kohdalleen. Lisää jompaa-kumpaa tarvittaessa...
4) Täyte: n. 1,5dl 6-24h-liotettuja cashewpähkinöitä, kookosöljyä, vanilijasokeria ja vaahterasiirappia, suolaa, ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Myös tietysti muutamat pekaanipähkinät, hienona rouheena.
Täyte pohjan päälle, jääkaappiin muutamaksi tunniksi tiivistymään ja kiinteytymään!

***kalpea esimerkki alkuperäisestä Pecan Piesta.
***mausteista puuttui tilkkanen rommia ja muskottipähkinä. Eipä ihme että lopputuloksen maku muistutti jotain aivan muuta.
***..oikeastaan pelkästään kookosta. :S
***täytteen tekstuuria voi muokkailla kohdalleen (ja kannattaakin) lisäilemällä tilkkasen vaikkapa kauramaitoa tai normi-maitoa. Tietty näin tekemällä katoaa raakakakun periaate, mutta mehevämpi lopputulos on todennäköisempi.

Ei kommentteja: