tiistai 21. elokuuta 2012

Ylimääristä-koottu kinkkukiusaus

..ylimääräisiä kipaleita vuokaan, jonkinmoiseen järjestykseen ja herkuttelemaan! Toimii.
Tässä päärooleissa jääkaappiin-jääneet pienet juustot ja pakasteesta löydetyt rääppiäis-leikkeleet
 1) Västerbottenia, oltermannia, goudaa ja parmesaania.. Sekaisin raasteeksi
 2) Savustettua possua, salamia, pippurihärkää, kalkkunaa, suolalihaa... Sekaisin suikaleina
 3) Kiusauksen pääasiallinen maku-tekijä: pannulle perus paistorasvaa, alku-tirinän jälkeen paprika-jauhetta suurensuuri ripaus sekaan, sekoitus ja tässä maustetussa smöringissä paistaen kevät-, puna-, ja valkosipulia

***paistorasvan maustaminen saa maun kulkemaan todella tehokkaasti loppuun asti, oli kokkausmetodit jäljempänä mitä ikinä! :)
 4) Leikkeleet perään. Savupossu kuutioiksi sellaisenaan, sen maku on über-hyvä itsessään :)
 5) Vuokaan kasaus: pohjalle loraus oliiviöljyä ja ripaus pippuria. Perunansuikaleita, lihoja, perunansuikaleita, lihoja...jne. Viimoiseen perunansuikale-kerrokseen osa juustoraasteista ja loput pinnalle. Kermapurkki tasaisesti valutellen ympäriinsä ja tilkkanen vettä. 170°-uuniin ja ≈45min. Kunnes juustot pinnassa alkaa saamaan väriä..

Kevätsipulin vartta just for the show vielä päälle ja tarjolle.
Nam.

***räätin liha-osan maku on todella suuuuuuressa roolissa lopussa: tähän kannattaa satsata. ***Chili-smoked paprika toimi oivasti. perinteisempää ehkä mustapippuri-rosmariini? ..jos kanaa, curry-ananas-chili? ...jos pelkkää prosciuttoa, basilika-aurinkokuivattu tomaatti? ...jos pelkkää joulukinkkua, sinappia + tölkki olutta vuokaan..? ...vähän erilaista fiilistä tummalla suklaalla, valkosipulilla ja tuoreella chilillä?

Ei kommentteja: