maanantai 27. elokuuta 2012

Burrito (/tortilla)

...niin autentíco kuin-vain-voi. Huh, hankalaa.
Raaka-aineet. Siinä syy: kaikki jätti-marketin avokadot, paprikat, kanat ja kaikki maistuu suurinpiirtein siltä samalta tutulta, as always. Maustaa voi, hurjan paljonkin, mutta suuria uusia kokemuksia on hankala kaivaa esiin. Kerrostalo-keittiön kokkaus-metodi-vaihtoehdot vielä kaiken päälle, niin kovilla ollaan.

:) Eipä auta kun yrittää tosissaan.
 1) Tortilla: kaupan kipaleet jääköön hyllyyn! myös tulevaisuudessa. Näiden tekeminen on jännää, helppoa, hauskaa, nospaa ja muokkailtavaa!
Tässä puolisen desiä kuumahkoa vettä, saman verran porkkanaraastetta, ripaus suolaa ja leivinjauhetta, loraus öljyä ja täysjyvävehnäjauhoja. Tasaiseksi taikinaksi ja huoneenlämpöön rauhottumaan, n.20min.
2) Pallukaksi ja kaulimella ohuenohueksi
3) Kuivalle teflonpannulle paistumaan, kunnes pintaan tulee mukavasti ruskeita pilkkuja
4) Kelmun alle kaikki kasaan, jottei kaikki mehukkuus höyrysty! :)
5) Tortillanpaisto ennen tietty täyte valmiiksi :)
Chili-kidneypapukastiketta, guacamolea, sipulisettiä, juustoraastetta, tuoretta paprikaa..
Rullalle ja ruokailemaan!

***burritoon kuuluisi vielä: juustoraaste ja loraus kastiketta pintaan, 10min uunitus ja sitten vasta tarjolle!
***riisi + tuore yrtti + sipuli -paistosta voisi vielä pyöräyttää..

Ei kommentteja: