tiistai 14. heinäkuuta 2015

Quiche-paprika

..eli ideana hyvä, makuelämys keskinkertainen.

Jotain pientä jännää salaatin seuraan iltapalaksi. "Piirakka ja salaatti" on erinomainen ehdotus, sillä jokainen voi ottaa juuri niinpaljon kuin nälkä vaatii. Tässä taloudessa vaan saman piirakan syöminen seuraavana päivänä tuntuu ylitsepääsemättömän tylsältä. Eli ei piirasta, jotain muuta.

Suunnitelma oli tyystin tuulesta temmattu. Valmistusvaiheita en näin ehtinyt/tajunnut ikuistaa... No, mutta eipä niissä ihmeempiä:
Perusajatuksena siis quiche, jonka piirakkapohjana on paprika.
Eli täytetty paprika.
Mutta kuin quiche.
Eli quiche-paprika.
1) Keltaista ja punaista sipulia kuullottumaan. Sekaan pikku pätkä chiliä ja muutama purkkijalapenoviipale.. Mausteiksi ripaus jeeraa, savupaprikaa, kanelia, mauste- ja mustapippuria.
2) Kun sipulit ovat saaneet hieman väriä, voi pannuun lisätä huuhdotut mustapavut ja pienen palan tositositosi tummaa suklaata.
3) Toisessa kulhossa sekaisin kaksi kananmunaa, juustoraastetta ja tilkkanen kauramaitoa (eli ruokakermaa)
4) Paprikasta hattu pois
5) Täytteen sekaan vielä reilu koura tuoretta korianteria. Sitten paprikan sisään!
6) 200°-uuniin, noin 30 min.
Kokonaisena tarjolle!

***okei. Eli ideana toimiva, hauska ja mielenkiintoinen: paprika toimi "piirakkakuorena" erinomaisesti!
***..täytteen maku floppasi: vähän kuten mole, mutta ei yhtään niinkuin mole. Vähän niinkuin purkkisalsaa, mutta paaaaljonpaljon tunkkasempi.
***täytteen tekstuuri oli hyvä!
***...eli ensikertaan erilainen täyte: esim. quiche-klassikko pinaatti-vuohenjuusto. Katsotaan mitä raatin sitten sanoo! :)

Ei kommentteja: