keskiviikko 19. elokuuta 2015

Farmors Cafe:n perunasalaatti

..tainno. Keskinkertainen kokeilu, yritys matkia kuulemma ilmiömäisen herkullista räättiä.

Ensimmäiset asiat ensiksi.
Ah. Vihdoin. Hiljaiseloa kokaaustouhuista on pakon-sanelemana ollut jo jonkin aikaa. Ensin muuttoa, sitten uuden työn aloitusta ja viimeisenä interwebbi-yhteysongelmaa.
Kotiköökin vaihtaminen on ollut huvittava elämys. Tunteessa täytyy olla jotain samaa kun laittaisi murtomaahiihtäjän mäkihyppysuksilla pujottelurinteeseen. Tuttua, mutta niin monelta kohtaa uutta :)
Vähitellen tavarat löytävät paikoilleen ja pöydännurkat tulevat tutuiksi.
Ennenpitkää taas alkaa intohimoinen ruuanlaittofiilistely!

Interwebbiongelmasta ei auta kuin kiittää muuan S:llä alkavaa teleoperaattoria. Onneksi tämän talouden sidos kyseiseen yritykseen on vihdoin saatu loppumaan.
Nyt on uusien tuulien aika!

Asiaan!
Ruokafotoja on kertynyt kameran muistikortille. Aloitetaan tästä kesän tiimellyksestä tehdystä: uusista perunoista salaatti. Lyhyesti pääpiirteet:

1) Keitettyä, peukalonpäänkokoisiksi kuutioiksi pilkottua uutta perunaa. Retiisejä, rucolaa, kevätsipulia, kapriksia ja aurinkokuivattua tomaattia. Pinnalle juustoraastetta.
2) Soosi syntyy Dijon-sinapista, valkoisesta balsamicosta, oliiviöljystä, valkosipulijauheesta, suolasta, pippurista ja sokerista.
3) Soosi sekaisin.
4) Kasvikset sekaisin.
5) Kaikki yhteen kulhoon. Sekoitus ja tarjoilu!
***tässä kylmänä. Ja kyllä, on hämmentävän herkullista.
***Kuulemma itse synnyinsijoilla tämä tarjoillaan lämpöisenä. Ylikypsiksi keitetyistä perunoista ja juustoraasteesta sulaa kermainen soosi salaatin pohjalle, joka mehevöittää lopputulosta.
***...ylläolevan jälkeen kokeilin tehdä saman, mutta lämpimänä. Joko epäonnistuin todella tai sitten tämä vaan on mielestäni hurjasti herkumpaa kylmänä.

***eli perunakuutiot kylmänä kylmien kasvisten sekaan, kylmä soosi päälle ja jääkaappikylmänä tarjolle!

Ei kommentteja: