torstai 9. heinäkuuta 2015

Green Goddess-kastike

..salaatille.
Tainno, miksei muutenkin: kasviksille, vaalealle kalalle tms.

Kyseinen soosi oli salaattibaarin yksi vaihtoehdoista. Se sotkettiin lehtikaalia, punajuurta, kuivattuja karpaloita, pinjansiemeniä ja tempehiä sisältävään salaattiin ja voi pojat kun oli herkkua!

***lehtikaali ja punajuuri ovat upeita. 'nuf said.

Äärettömän simppeli sekoitus: syntyy ihan vilauksessa ja hyvät raaka-aineet löytyvät useimmista paikoista!
1) Kulhossa yksi valkosipulinkynsi murskattuna. Mukaan tilkkanen oliiviöljyä ja vaaleaa balsamicoa. Puolikkaan limen mehu, yksi avokado, kouralliset tuoretta persiljaa ja basilikaa, loppuun vielä ripaus cayennea

***yhden-suhde-kolmeen-salaattikastike, niinkuin GRV:kin viimeisimmässään opetti: yksi osa "happoa", kolme osaa "öljyä"! Tässä lime ja viinietikka toimivat happoina, avokado ja oliiviöljy rasvaosina. Suhteita kannattaa hieman maistella lopussa!
2) Avokadon liha haarukallla massaksi...
3) Pieni pala punasipulia, hienona halkkeluksena pohjalle. Yrtit, öljy, mehut ja etikat sun muut kaikki samaan kulhoon! Päälle vielä muutama ruokalusikallinen partaäijää

***turkkijuggen tilalla voi olla kermaviiliä, luonnojuggea, cremefraichea...
***Maku kannattaa tarkistaa ennen tarjoilua! Särmääminen on erittäin helppoa: suolaisuus lisää vai ei? happoa lisää vai ei? makeutta lisää vai ei? makua (yrtit, cayenne, punasipuli) lisää vai ei?
Tasaiseksi lusikalla ja tarjolle! Lopullisen tekstuurin voi viimeistellä kraanavedellä haluttuun löysyyteen! :)

***namia.

Ei kommentteja: