maanantai 13. heinäkuuta 2015

Orcas-pekoni

...lisää jenkkimatkan muistoja.
Reissun parasta aamupalaa tarjottiin Orcas Islandilla b&b:ssä. Kolibrit lentelivät ikkunan ulkopuolella ja ruokasalissa kannettiin pöytään toinen toistaan lumoavia luomuksia. Namnamnamnamnam.

Eräänä aamuna vuorossa oli pekonia. Hash browns paistoksen päällä oli ristissä kaksi tuhtia, käsittämättömän maukasta pekonisiivua.. En tiedä johtuiko kaikki tilanteesta vai oliko maku todella näin ikimuistoinen, mutta kyseinen aamupala jäi kyllä ikuisesti mieleen.

Jälleen tarkan ja rauhallisen pohdiskelun jälkeen saimme ehkä keksittyä miten tällainen tehdään. Kotiin, pekonikauppaan ja köökkiin kokeilemaan!

***mielessä on jo ennen aloitusta muutama seikka: pitääkö pekonia maustaa? ..sopiiko pekonia edes maustaa? Pekonihan on pekonia. Köökin kultaa sellaisenaan. Ei timanttejakaan viedä "tuunattavaksi" saamaan lisää blingiä?
..paitsi että kaikenmaailman kahjoja kokeiluja on maapallo pullollaan :)
1) Kulhoon nokare voita sulatettuna ja mausteet: muscovadosokeria, paprikaa, mustapippuria, kanelia ja cayennea. Ripaus suolaa ja pienenpieni tilkkanen nestesavua.
2) Pekoninsuikaleet sekaan. Muutama pyöräytys, jotta maustetta on joka-palan-joka-puolella. Puolisen tuntia maustumisaikaa.
3) Uuni 250°-asteeseen ja kiertoilmalle. Suikaleet pellille ja uuniin!

..rapeita lopputuloksia leivän päälle, voilá!
Enjoy!

***JES.
***..ja njamnjamn. :) hihi. Kokemus päätyi lautaselle poikkeuksellisen onnistuneella tavalla!
***Suomalaisessa marketti-pekonissa ei toki ole samaa tuhtia substanssia, mutta makua kylläkin ihan kohtalaisesti.
***Lopputulemassa oli juuri toivottua lämpöä, makeutta ja syvyyttä. Makeutta ehkä hieman liikaakin. Myös cayennen nyanssi jäi huomaamatta.
***..todella upeaa hekkua anyway
***Pekonia kannattaa ja voi hyvinkin maustaa. Lopputulos saattaa lumota ja viedä mukanaan.. :)

Ei kommentteja: