perjantai 20. toukokuuta 2011

Timjami-hunaja valkosipulit

Alotuksen innostusta.
Viime satsi (chili-valkosipulit) sai aikaan sen verran suuria hymyjä, että huvitti tehdä toinen. Eri mausteet tälläkertaa, katsotaan mihin nää sopii.
 Oiskohan tossa ollu viitisen kokonaista, semmosta puolikkaan nyrkin kokosta valkosipulinmullikkaa. 
1) Kynnet erilleen ja turhat kuoret suoraan roskiin.

2) Noi "kannat" (se tummempi, puisempi pieni palanen lähempänä tyveä) oli hyvä ottaa pois. Helpottaa lopullista kuorimista hurjasti ja tuskin itse lopputuotteessakaan olis niin mukavia suupaloina..

3) veteen porisemaan, n.5min

4) keittelyn jälkeen kylmään veteen oottelemaan ja jäähtymään

 5) Sillä aikaa mauste-/säilöntäliemi kiehumaan: muutama desi vettä, pari timjaminoksaa, rahtunen suolaa ja loraus valkkarietikkaa

6) Liemi kiehu sen aikaa, mitä kesti kuoria noi jäähtyneet sipulinkynnet
7) Lopuksi kerroksittain kasaten purkkiin: muutama tuore timjaminoksa, valkosipuleita, timjaminoksia, valkosipuleita, timjaminoksia, valkosipuleita..jne. Päälle mausteliemi - täyttö piripintaan, säilyy näin pitempään. Kansi kiinni ja jäähtymään.
Hyvää Pataa-kotitaloudenkirja väittää että näin etikkaan säilötyt möhkäleet pysyy syötävänä n.1kk, todennäkösesti loppuvat kuitenkin aiemmin : )

Ei kommentteja: