maanantai 23. toukokuuta 2011

Falafel-kepukat

Helt-vege.
..eräs arvaamaton taho taannoin tokaisi että "eihän kasvisruoasta tule täyteen".
Kuulostaa kummalta. : ) Simppeli yhtälö, jotakuinkin näin:

nälän voimakkuus = ([aika viime muona-hetkestä] jaettuna [aterian koolla])
kertaa [päivän aktiivisuus]

tuohon muuttujaan voidaan siis vaikuttaa joko
-laiskottelemalla taikka kuntoilemalla tai
-syömällä, enemmän tai vähemmän.
Vegepuuhissa helppoa on ainakin panostaa tuohon aterian koko-kohtaan. Vaikkapa tämmösillä falafel-tsuibaloilla.


 1) ensimmäinen satsi raaka-aineksia sekottimeen:
                          - purkillinen kikherneitä valutettuina
                          - valkosipulinkynsi pilkottuna
                          - nipullinen korianteria
                          - rohkea ripaus jeeraa
                          - sama annos chiliä
                          - töräys sitruunamehua
                          - loraus kanafondia, ikäänku suolan sijaan
                          - rypsiöljyä ruokalusikallinen
                          - pienoinen kourallinen seesaminsiemeniä
                         ..ja tämän surautus sileäksi.

2) Massan sekaan
                          - yks kananmuna
                          - lisää rypsiöljyä, jos tuntuu liian kuivalta
               
***Tässä olisi kehittämisalue: mukaan olisi kannattanut laittaa vaikkapa pippuri-cremebonjouria, tilkka maitoa ja JAUHOJA. Tällälailla tikkuihin olisi ehkä tullut pientä sitkoa ja kiinteyttä, olivat meinaan loppujenlopuksi aika helposti halkeilevaa ja hajoavaa sorttimenttia. No, näin ensikerralla.



3) Kun koko mömmö oli riittävän sileää, laitoin sen pakastepussiin, leikkasin alakulman ja pursottelin tommosia tikkuja leivinpaperille suoraan. Siitä uuniin ja likipitäen 12min @ 225°. Hellurei.



Tämän kylkiäisenä porkkana-omena-salaatti-raaste, raejuustoa ja tikkujen dippailuun chilisoosia. Ja nälkä lähtee.

Ei kommentteja: