keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kalapuikko-ruisburgerit

Toisinaan toistuva tekele iltapalan roolissa.
Ruisleipä+kalapuikkopurgeri. Kalapuikot simppelisti on (riittävän harvoin nautittuina) aivan tautisen hyviä (ja nopeita ja helppoja ja hauskan näkösiä ja suht huokeita...jne.).
Väliin tietty pakko on laittaa kaikkea muutakin, eihän burgerin väliin kuulu pelkkä piffi.


Sipulisetti, tälläkertaa anti-BBQ/kalaruoka-versio: punasipulia, purjoa ja lehtiselleriä -> soijaa ja vettä (sen verran että kokonaisuus ehtii keittyä pehmeäksi, mutta kuivuu sopivasti)


Mehustamaan, ketsuppi/majoneesi-akselin sijaan, Eno-elmerin mukaan: Rhe-mü-lâ-dœh = kermaviili, jossa majoneesia, pippuri-bonjouria, dijonia, valkopippuria, persiljaa ja suolakurkkua.


Osaset päällekkäin. Väleihin sopii ujuttaa vielä lehtisalaattia ja tomaattia. Lopuksi lautaselle kyytiin vielä vege-versio normi raneista: kurkkua, porkkanaa ja paprikaa tsuibaloina.
OK iltapala: jännä ja mukava pyöräyttää, hauska ja hyvä suupalana. : )


***modaus-mahkuja tässä on niin loputtomiin..
          -kalapuikkojen sijaan pakaste-seiti, graavilohi, kalatiskin savukala...
          -remüläädin sijaan jokin toisenmoinen kalaan-sopiva-hamburgersoosi: tilli-valkosipuli, sweetchili-aura..
-sipulisörsselin sijaan sienisalaatti, hieman vuodenajasta riippuen..
-saattaisi toimia myös tuommonen hunaja-etikka-omena-oliivi-kombo: omena raasteeksi, oliivit pilkoten, tilkka etikkaa, toinen öljyä, teelusikka hunajaa..
-jne.

Ei kommentteja: