Puikoilla syöminen on hauskaa ja jännää. Aikaa ruuan parissa tulee vietettyä puoli-pakosti kun temppuilee sen puikko-otteen kanssa ja koettaa yks-riisinjyvä-kerrallaan saada mahaa täyteen. Samalla saattaa jopa erehtyä/harhautua/ajautua ajattelemaan makua....mm. : )
Aasia sopii, noin maustamisen teemana, häiritsevän monelle raaka-aineelle.. Kylkiäiseksi ajautuu usein läjäpäin kasviksia ja sekös sopii. Tällaista tälläkertaa: iski äärimmäinen "craving" lohelle ja ennalta oltiin jo päätetty että tänään on syömäpuikko-päivä = aasia-mausteet.
1) - Porkkanaa, lehtiselleriä ja kesäkurpitsaa "julienne"
- punasipulia, purjoa ja valkosipulia..
- peukun-kokonen-klöntti inkivääriä
***ois pitäny vielä olla TUORE pikkusormenkokonen punainen chili..
..sipulit kuullotettiin pehmeiksi pannulla seesamiöljyssä, perään lensivät "kovemmat" rehut: porkkanat ja lehtiselleri. Lopuksi vielä hieman lämpöä hakemaan ja pehmenemään noi kesäkurpitsat. Tovin siinä tirisseenä, oli aika maustaa ja nyt tässä tämä:
Kaikista raaka-aineista saa "aasia-viboja" kunhan paistamiseen on seesamiöljyä ja mausteeksi inkivääri, chili, soija, fariinisokeri ja sake.
***mukaan efektiä tehostamaan toki vielä osterikastiketta/kalafondia, miriniä yms. kaupan aasia-hyllyn tuotoksia. Thaityyliin samanlainen oikopolku on lime-chili-inkivääri! : )
2) lohenkipale kipaisi uunissa palttiarallaa 30min @ 175°, joka ehkäpä oli vähän liikaa -> kuivahti pinnasta pikkasen. Rub-on-marinadi oli simppeli rypsiöljy-suola-mustapippuri ja heti uunista tultuaan se sai päälleen lorauksen sitruunamehua.
3) Kokonaisuus lautaselle: pohjalle kokojyvänuudelit, jotka sekotettiin haudutettuihin kasviksiin jotta maut leviäisi koko annokseen ja sitten päälle kala uunista ja pinnalle - just for the show - seesaminsiemeniä Helpotti jokaiseen vaivaan: lohi-craving läksi ja makuhermot sai toivottua ärsykettä. Sivutuotteena ja ohessa myös kupu tuli täyteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti