tiistai 29. marraskuuta 2016

Juurisellerilaatikko

..eli ehkä yksi lisää joulun laatikkovalikoimaan? Tai miksei muuten vaan laatikko-lisukkeena!
Kyseinen räätti osui silmään viimeisimmästä ruoka-Torstaista... Ajattelin viedä mielenkiintoisen-kuuloisen tekeleen suoraan testiin! Ei kikkailuja. Suoraan reseptistä.
1) Möhkäle. Kuoret pois ja neljään osaan.

***huolellinen siistiminen lienee tärkeää: juuret, mullat ja haituvat mitä pinnalla on. Kaikki pois kunnolla juuresharjalla jynssäten.
***ei olis pakko (varmaankaan) kuoria..
2) Mandoliinilla viipaleiksi..
3) ..ja sitten loput osaset: yksi Granny Smith - mandoliinilla viipaleiksi.. Kourallinen hasselpähkinöitä morttelissa murskaksi.. 4dl kermaa, ripaus suolaa ja timjamia sekaisin.. Palanen Auraa muruksi.
4) Voideltuun uunivuokaan kerroksittain! Juuriselleriviipaleita, omenaviipaleita, hasselpähkinämurua ja auraa. Uudelleen ja uudelleen kunnes vuoka on täynnä tai raaka-aineet loppuneet :)
***vuoka täynnä! Päällimmäisimmäksi hasselpähkinärouhe.

***juuriselleri oli hieman liian iso.. Pieni kasa siivuja jäi yli...

5) Kerma-mausteseos vuokaan! Ravistelua ja heiluttelua varovasti, jotta kermaa valuu joka väliin!
6) Pinnalle vielä ohuena nauhana ristiin rastiin tilkka hunajaa.
7) 175°-asteiseen uuniin.. Noin tunniksi.
 ***uunituksen ensimmäisen vartin jälkeen nakkasin folion päälle..varmaan puoleksi tunniksi. Sitten folio pois ja viiminen vartti ilman kantta, jotta pinta rapeutui.
***ajatuksena oli varmistaa ylikypsä pehmeys...
Tadaa!

***ensimmäiset asiat ensiksi: maku - hyvä. Erittäin hyvä. Juuriselleri on ilmiömäisen makuista. Miunmaunmukaan. Todella. Lisäksi Aura-hasselpähkinä ja kerma....namnamnam täyteläistä, pehmeää. Omenan hento makea happamuus sopii kerman ja Auran rasvaisuuden leikkaamiseen täydellisesti. Timjamia ei erityisemmin huomannut.. Hyvä niin.
***Tämä jäi joko hieman liian raa'aksi tai sitten juuriselleriä ei helpolla saakkaan ylikypsän pehmeäksi. Vuokaa lusikoidessa kerroksia oli hieman "leikkailtava"..

***viilailuja?
- Makuun ei mitään! Juuriselleri, hapan omena, kerma, Aura ja hasselpähkinä. Erittäin toimiva kombo!
- Tekstuuri saisi olla pehmeämpi. Voisikohan juurisellerin ajaa raasteeksi? Sitten vaan samalla lailla kerrokset ja uunitus -> pehmeämpi lopputulos?
- ..tai sitten vaan pidempi uunitus: folion alla 15 min jälkeen 1h?

Ei kommentteja: