sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Aura-linssi-täytteiset herkkusienet

..hih. Vegeruuanlaittoa parhaimmillaan.
Muutamia eri osasia, kaikissa omat pienet viilailut ja fiilistelyt. Sitten kasaus ja lopputulemana yhtenäinen pakkaus. :)

Ruokakaupan hyllystä sattui silmään huikean houkuttelevan näköisiä, suuria, laakeita kotimaisia herkkusieniä. Täälläpäin ei jostain syystä ole portobellosta (ilmeisesti) kuultukaan. Ei ole ainakaan kaupoissa näkynyt.
No, kookas herkkusieni = portobello. Sama asia.

Lisäksi tovi sitten luin interwebbin ihmemaasta blogikirjoituksen, jossa toitotettiin vegeruokailijalle kokonaista mielikuvan-ruuasta-muutosta. Pitää päästä irti "lisuke-ja-proteiini"-ajattelusta. Enemmän proteiinia, sinne tänne raaka-aineet paremmin valitsemalla.

Ja mikäs sen monikäyttöisempää vegeprotskua kuin linssit!!

1) Sienistä kannat ja osa lakista pois. Vihreitä linssejä keittymään.

***tarkoitus on saada herkkusienestä hieman laakeampi ja "kuppimaisempi"

2) Pannulla kuullotukseen ensin muutama valkosipulinkynsi ja puolikas keltasipuli.. Sitten sienten kannat ja lakin palaset, sekä vihreät linssit.
3) Mausteiksi mustaapippuria, ripaus timjamia ja oreganoa, sekä aivan ujo ripaus savustettua chiliä. Niin - ja tietysti Aurajuusto!
4) Samalla aikaa sienet 200°-uuniin esipaistumaan ja kuivumaan..

***n. 5min jälkeen sienistä alkaa tihkuamaan nestettä - ihan kunnolla. Tätä kuivailin pois muutaman kerran parilla talouspaperinpalalla.
5) Täyte sienten kyytiin..
6) Loppusilaus vielä hyppysellisellä juustoraastetta...
7) Takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut ja saanut kivan värin pintaan.

Tarjolle salaatin kanssa. Lopputuloksen kuvaa ei ole. Siitä tuli liian huono. :)

***aivan höperön hyviä!!!!! Miunmaunmukaan.
***..loput perheestä eivät olleet niin lumoutuneita.

***kokonaisuutena upea: pehmeää, kermaista, lämpöisen-yrttisen-maanläheisen makuista linssitäytettä perus-herkullisen herkkusienen kyydissä. Loppusilaus juustoraastella piti kokonaisuutta vielä paremmin kasassa :)
***linssitäytteen maussa olisi voinut olla vielä enemmän Auraa... Ja ehkä tuoretta rosmariinia? Timjami ei istu auran kanssa niin hyvin...
***Herkkusienen maku on itsessään - mielestäni - hieman hikinen. Pintaan sipaisu balsamicoa (ennen uunitusta) saattaisi piristää?

Ei kommentteja: