lauantai 7. toukokuuta 2016

Tacotarjoilun kesäkauden avaus!

..tervetuloa kesä!
Pitkää pimeää-ja-märkää on riittänyt, kuten joka vuosi. Tänä vuonna (ainakin miunmaunmukaan) kesä saapui pikakelauksella. Ihan hetkessä!! Vappuviikon  maanantaina heräsin kotona ja katsoin takapihalle, jossa nurmikko oli räntäsateesta valkoisena! Tällä viikolla puolestaan on joutunut miettimään laittaakko lenkkishortsien lisäksi paitaa juoksulenkille ollenkaan! :) Hihih.. On tämä meidän Suomi aivan mahtava paikka.

Tacokauden vaihdos talvimauista kesän tunnelmiin tapahtui myös yhtä nopeasti.
Toisinsanoen, mikään ei juuri muuttunut. Paitsi päätäytteeksi kylmää lohichevicheä jonkun lämpösen chili-con-mitänytikinä -tilalle.
1) Lohifile etusormen pään kokoisiksi kuutioiksi. Pari-kolme purkkiaprikoosin puolikasta kuutioiksi. Kourallinen retiisejä - pesun kautta - kuutioiksi.
2) Kulhoon yhden limen mehut, loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa, jeeraa, tuoretta koriantaeria ja chilihiutaletta.
3) Kaikki kuutiot kyytiin, sekaisin ja tarjolle. Noin 5-30min odottamisen jälkeen. :)

***limen mehu kyllä graavaa kalan tosinopsaan. Tietty voisi käydä vaikka heti pöytään. Toisaalta kaikki maut ehtii sopivasti sotkeutua, jos jaksaa tovin malttaa :)

***lisänä oli myös vadelmasalsa: pakastevadelmaa, kurkkua, Granny Smith-omenaa, limeä, chiliä, korianteria ja oliiviöljyä.
***juu, hyvää ja mielenkiintoista - mutta pakastevadelmat olivat kyllä ihan-turhan happamia. Kotimaista satoa odotellessa!!! :)


Ei kommentteja: