keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kesäkurpitsaspaghetti

..pinaattikastikkeella. Eli in italiano, Zucchinispaghetti con spinacio.
Ruokajutut on ihan systemaattisesti paremman kuuloisia italiaksi. No, asiaan!

Ostin uuden köökkityökalun.

***Kiitos Teemu & Roosa upeasta illasta ja ainutlaatuisesta, silmiä avaavasta illallisesta!! :)

..kyseessä on spiraalileikkuri. Eli ruokasorvi tai suppiloraastin.
Aivan fantastinen vekotin! Kaikenmaailman kasvikset taittuvat - ihan kirjaimellisesti käden käänteessa - spagettinaruiksi! Vege laitetaan tiimalasin jompaankumpaan suppiloon. Sitten vain sorvaamaan ja kas, yhtäkkiä on valtava röykkiö rehunaruja! Wau.
..oi mitä kaikkea tällä tuleekaan tehtyä. Todella rehellistä tuorepastaa on ruokalistalla tästä lähtien varmasti useammin! Porkkanaa, perunaa, bataattia, kesäkurpitsaa, palsternakkaa.. Ah. Vegehyllyjen tarjonnasta tuli jälleen askelta mielenkiintoisempaa..
Räätin valmistus alkaa kastikkeesta. Toki kesäkurpitsan voi naruttaa jo etukäteen :)

1) Pannu liedelle. Oliiviöljyä pohjalle. Valkosipulinkynsi ronskina hakkeluksena tirisemään..
2) Sekaan muutama pussi pakastepinaattia. Kääntelyä ja sekoittelua, kunnes pinaatti on kokonaan sulanut. Muutama pyöräytys mustapippuria tässä vaiheessa.
3) Sulaneen pinaatin sekaan tilkka kermaa ja iso klöntti tuorejuustoa.

***tässä valinnan mahdollisuus: tuorejuustoa, ricottaa, mascarponea tai ihan vaan pelkästään kermaa.
***enemmän kermaa = täyteläisempää, paksumpaa, väriltä vaaleampaa. Vähemmän kermaa = pinaatimpaa, kevyempää, ehkä turhan pliisua..
***jokin tuore yrtti lisäksi? Pinaatin kanssa tulisi mieleen ehkä rosmariinia...?
4) Rauhallista keittelyä.. Koostis saa tiivistyä. Sekaan saa jäädä tuorejuuston "ylläreitä" :)
5) Kesäkurpitsanauhat runsaaseen kiehuvaan suolaveteen. Keittoaikaa MAX 3 min!!!

***Pidempi keittoaika tekee soiroista liian pehmeitä. 2-3min jätti soirot juuri sopivasti purtaviksi.. Pysyivät kasassa ja soiroja pystyi syömään kuten spaghettia :)
***..eli ruokailijat pöytään ennen kuin kesäkurpitsat pulahtavat keitinveteen.
6) Keitinvedestä lävikköön ja läviköstä soosiin. Muutama sekoitus..

***ei kannata valuttaa lävikössä liian pitkään.. Riippuu kuinka tiiviiksi on kastikkeen keittänyt. Voi olla että keitinvettä kannattaa jättää notkistamaan soosia :)

..ja tarjolle! Namnamnamnamnam......

***hihi. Täydellistä.
***Roosa! Valtavansuuri kiitos tästä ideasta! Vegepora on fantastinen vekotin!
***tuoreutta, makua, tekstuuria... Ah, freesit kauden kasvikset kaikessa kauneudessaan!
***Soosi-vaihtoehtoja on alettava ideoimaan.. Mieleen tulee ensiksi tietty tomaattinen basilika-soosi. Karamellisoita sipulia, balsamicosiirappia ja sulatettua cheddaria? Pestosetti? Kermainen papukastike?
***voi tätä vaihtoehtojen määrää! Niin, ja sitten tietty vielä vegesoirot: porkkanaa? palsternakkaa? bataattia? Jälkkärissä ehkä omenaa, banaania, päärynää...
***muistutuksena: vegesoiroista EI kannata tehdä loputtoman pitkiä. Mahdollisuus nimittäin on tehdä n. 1m mittaista nauhaa.. Tätä on hankalahko lautasella nauttia. Soiroja näinollen kannattaa pätkiä. :)

Ei kommentteja: