perjantai 20. toukokuuta 2016

Porkkanafritterit

..pitkästä aikaa uusi runkoresepti, jonka uskoisin pääsevän lähitulevaisuudessa useaan kertaan lautaselle - sopivasti viilailtuna, tilanteeseen sopivalla tavalla.

Eli käytännössä porkkanaraastepiffejä. Näin kuvan tällaisista jossain lähikaupan lehtihyllyn julkaisussa ja kiinostuin. Porkkanaraastetta pannulle - rapeaksi puolin ja toisin. Jännää. Mieleen pomppasi useita käyttötapoja:
- burgeripiffiksi = monta pientä ohkaista lättyä päällekkäin, väliin herkullista juustoa sulamaan?
- sellaisenaan, ikäänkuin kasvispullat, mutta sittenkin -pihvit :)
- piffejä kuutioituina tacon täytteenä?
- tai salaatin lisukkeena..?

Jotain näistä. Helpointa ehkä aloittaa kokeilemalla piffejä sellaisenaan.
1) Tavarat ja välineet esille: pari-kolme-neljä porkkanaa, kuoret ja kannat pois! Puolikas punasipuli, palanen tuoretta inkivääriä ja valkosipulinkynsi. Mausteina jauhettua neilikkaa, kuivattua korianteria, jeeraa ja cayennepippuria
2) Rehut raasteiksi..
3) ..ja kulhoon mausteiden kanssa. Sekaan 2kpl kananmunia ja kikhernejauhoa - riittävästi.

***porkkanan perusmaku on hyväksi havaittu mm. intialaisen makumaailman kanssa: jeeraa, pientä tulisuutta ja pehmeää lämpöä (neilikka, kardemumma, curry jne...). Hyvin varmaan toimisi myös tujun Italia-tunnelman kanssa: öljyä aurunkokuivatuista tomaateista, iso kasa tuoretta basilikaa? BBQ-settiä voisi tietty myös koittaa, mutta itse pookkana jäisi varmaan alakynteen...
4) Soosia lusikalla sekaisin, kunnes koostis riittävän tasainen. Tarvittaessa lisää jauhoa tai nesteeksi oliiviöljyä

***kikhernejauhoa riittävästi = sen verran että massasta tulee kosteahkoa taikinaa. Niin että käsillä pystyy kauhomaan pallukoita, jotka saa litistettyä lättysiksi. T.s. tarkkaa määrää en osaa sanoa - kehoitan kokeilemaan.
5) Pannu kuumaksi. Oliiviöljyä lämpenemään. Kuumalle pannulle kasoja

***paistilastalla voi näitä vielä tasoittaa ja litistellä
6) Kunnon rapeus puolin ja toisin!

***ehkä vielä uuniin, 250° muutamaksi minuutiksi, tarjoilua odottamaan...
Valmista!

***Nopeita. Herkullisia. Helppoja. Vaivattomia. Muokattavia. Yksinkertaisesti fantastinen luomus.
***Intia-maut sopivat erinomaisesti. Ehkä ripaus curryä tosiaan olisi vielä tukenut tunnelmaa. Jauhettu neilikka on vaarallista tavaraa: pienikin määrä on helposti liikaa!
***tätä ensikerralla vähemmän :)
***muuten kohti seuraavaa koitosta!

Ei kommentteja: