sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Uunimuna, eli cocotte

..fiini köökkislangi on kyllä houkuttelevamman kuuloinen otsikko.
Tällainen oli kuluneen viikon Hesarin ruokatorstaissa. Blogisfäärissä näitä on näkynyt jo ties kuinka kauan.. Aikaa tästä nauttimiseen olen yrittänyt etsiä ja ah..
Vihdoin, rauhallinen sunnuntaiaamu. Oman lieden äärellä. :)
Kyseessä on siis ilmeisesti annosvuoassa uunitettu muna. Sekaan/päälle/joukkoon voi laittaa millon mitäkin sattuu löytymään.

Lauantaina piipahdettiin pikaisesti sienimetsässä. Tarkoitus oli ihan vaan vilkaista, joska voisi illan raclette-pläjäykseen löytyä vielä muutama suppilovahvero. Näköjään lähimetsä on vielä pullollaan satoa, kerättiin muutama kilo. Tämmöttii maaseudulla.
Suppiksia siis myös cocotten kyytiin.
1) Pannulla: kylmään rypsiöljyyn kunnolla valkosipulia.. Muutama kynsi murskattuna. Sekaan kuullottumaan yksi keltasipuli kuutioituna. Ruskea väri pehmeiden sipulien pintaan ja sitten sienet. Hetki paistamista, mustapippuria mausteeksi. Lieden reunalle odottamaan..
2) Kolme kananmunaa, tilkka kermaa, tuoreita yrttejä: ruohosipulia, rosmariinia ja persiljaa ja pieni kourallinen juustoraastetta sekaisin

***joku ooooikein makuinen juusto olisi ehdoton, mikäli vaan sopisi makukokonaisuuteen. ***Esimerkiksi, jos täytteeksi laittaisi kaltattua tomaattia, kuullotettua punasipulia ja rapeaa pekonia, niin vuohenjuusto tai kunnon cheddar tekisi kyllä hyvää :)
***..aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja + mozzarellaa ja parmesaania ja tuoretta basilikaa?
3) Uunimunan kokoaminen: annosvuoan voiteluun tilkkanen oliiviöljyä. Pohjalle pehmeä keskiosa paahtoleivän viipaleesta, reunat hakkelukseksi. Sienisettiä ja leivän-reunusta kulhoon...
4) ..päälle kanamunasekoitusta. Pinnalle pieni koura juustoraastetta.

***annoskulhoa kannattaa ravistella lopuksi hieman, jotta kanamunasekoitus pääsee makuineen joka paikkaan.

5) 200°-uuniin, puoliväliin tai alatasolle, 15-20 min

Kasviksia ja tuoretta leipää lautasen reunalle. Sunnuntaihesari ja höyryävä kuppi vastajauhettua kahvia... ah. Hyvää sunnuntaihuomenta! :)

***nam.
***herkullinen: pehmeä, lämmin, mehevä. Oikeastaan ateria jo itsessään. Ei olisi tarvinnut leipää enää seurakseen :)
***kasvikset ja tilkkanen kastiketta kyllä sopivat oikein hyvin. Mukavasti vaihtelua eri suupaloihin.
***Muokkailumahdollisuudet ovat jälleen kerran loputtomat, kuten arvata saattaa.


***isommat annosvuoat tarvittaisiin :)
***..tai sitten täytettä vähemmän. Sunnuntai jatkuu näinollen uuninpesulla. "Jee".

Ei kommentteja: