maanantai 9. marraskuuta 2015

Cantucci

Ah, che bella Italia.
Cantucci. Jo nimenä miunmaunmukaan. Cantucci. hih, hauska sana.
Kyseessä on siis super-muokkaus-mahdollinen, jokaiseen makuun ja jokaiseen tilanteeseen sovellettava keksiresepti.
Käytännössä kyseessä on korppu...kröhömm hetki nimitriviaa: keksi, eli biscotto in italiano. Bis = kahdesti, cotto = kypsennetty. Kahdesti kypsennetty. Joku fiksu suomalainen on hoksannut keksi sanan, jotta keskustelu olisi yksinkertaisempaa..

Asiaan!
1) Keksitaikinan pohja: pehmoista margariinia, 150g ja sokeria 2dl. Ripaus vanilijasokeria makua tuomaan. Vatkaimella pehmeäksi vaahdoksi..
2) ..yksi kerrallaan kananmunat joukkoon. Joka kerta kunnolla sekoittaen. Kolme kaikenkaikkiaan :)

3) Kuivat ainekset sekaisin: 4dl jauhoa, teelusikallinen leivinjauhetta, muutama koura morttelissa murskattuja ja pannulla paahdettuja manteleita. Mausteet tulevaa joulua tunnelmoiden, pipariteemalla: kardemummaa, kanelia, neilikkaa ja kuivattua inkivääriä.
4) Kokonaisuus muutamalla sekoituksella tasaiseksi.

***liikaa ei kannata pyöritellä! Sitkoa ei haluta. Se ei tähän luomukseen kuulu!
5) Massa uunipellille..

***olisi kannattanut jakaa kolmeen :)
6) ..muotoilu leivän näköisksi palikoiksi. 175°-uuniin, ≈ 40min. Ensimmäinen kypsennys. :)
7) Taikina kypsyessään hieman kohoaa. Ulos uunista, kun reunat alkavat ruskistua!
8) Jäähdytys. Viipalointi.
9) Takaisin pellille ja takaisin uuniin. Nyt 200°, ≈ 20min. Puolessa välissä kääntö!

..namnam. Molemmin puolin rapeita, kullanruskeita korppuja. Cantucci!

***taisivat maistua :)
***todellatodella hauskoja tehdä. Työvaiheet ovat silkkaa lystiä ja resepti sorvattavissa joka tilanteeseen sopivaksi!
***Mukaan voi laittaa ymmärtääkseni mitä vain :) Pohjalla on perustaikina (margariini-sokeri-muna-vaahto ja kuivat aineet). Jännät lisät riippuvat kokin mielikuvituksesta!
***aluksi ajattelin pistaasipähkinöitä ja kuivattuja karpaloja.
***miksei kuivattuja luumuja?
***korvapuusti-cantucci? pelkästään kardemummaa ja kanelia..
***suklaata rouhittuna? turkinpippureita? Marianne-karkkeja?
***ihan mitä vain :)


Ei kommentteja: