lauantai 7. marraskuuta 2015

Belugapullat

..eli vegepyörykät. Pohjimmiltaan linssipalleroita.
Hih. Mutta beluga-linsseistä! Ah, nämä ihanat, herkulliset, monikäyttöiset möhkylät ovat lähes kuin pienen pieniä mustapapuja. Maku samettinen ja lämmin, ei niin herneeseen vivahtava kuin punaisilla tai vihreillä linsseillä. Laitoin sekaan lisäksi jonkin verran punaista qvinoaa tasaamaan tekstuuria
1) Belugalinssit ja quinoa: ensin huuhtelu, sitten kasvisliemeen keittymään. 1 osa linssejä + qvinoaa, 2 osaa vettä.

***keittoaika kannattaa jättää hieman "al dente". Näin pallerot imevät vielä jälkeenpäin hieman kosteutta, joten lopputulos kuivuu. Ei tule vegemuusi-palloja! :)

2) Pannulle valkosipuli-oliiviöljyyn keltasipulia kuullottumaan ja muutama pieni raastettu porkkana. Linssi+quinoa-seos mukaan. Pikainen pyöräytys ja jäähtymään.
3) Toisessa kulhossa: korppujauhot, mausteet: savupaprikaa, cayennea ja Garam Masalaa. Kookas kourallinen parmesaaniraastetta tuomaan sopivaa suolaisuutta..

***myös linssi+quinoa-sotkussa on suolaa, keitinveden mukana, joten lisäsuolaa ei tarvita.
4) Taikina tasaiseksi. Jääkaappiin asettumaan, noin puoleksi tunniksi.

***Olen vihdoin oppinut, että tämä on välttämätön vaihe: vegepiffi/-pallerotaikinan pitää antaa levätä/asettua kylmässä hetken aikaa. Näin koostis pysyy paremmin koossa, paistuu rapeammaksi, kypsyy tasaisemmin ja maistuu paremmalta :)
5) Kostutetuilla käsillä palleroita. Pannulle paistumaan!

***huolellinen ruskistus! Kerran tai kaksi voi palloja kääntää :)

6) Valmiit pallot uunivuokaan, 150°-asteeseen kypsymään loppuun..


..voilá.
Namnam! Selvästi kokeilemalla oppii. Vegemuusiluomuksiin olen vihdoin saanut makua ja tekstuuria!! Qvinoa sopii käsittämättömän hyvin vegepulliin. Belugalinssien maku on täydellisesti paikoillaan.

***herkkua! Qvinoa + linssi = match made in heaven.
***huolellinen paistopinta ja jälkikypsytys uunissa takaa lopputulokseen taianomaisen tekstuurin.

Ei kommentteja: