keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tortillaprässi

..on köökkini tärkeimpiä työkaluja.
Onneksi muistini on lyhyt. En muista millainen köökkimaailmani oli ennen tortillaprässiä ja hyvä niin. Voin kuvitella että se on ollut tylsä, harmaa, väsynyt ja ankea. Tortillaprässillä on ilmiömäinen kyky saada hymy kasvoilleni :)
Sen aikaansaannoksesta on lumoavan helppo nauttia! Lisäksi variaatiomahkut eivät lopu milloinkaan. Ja pakkohan on myöntää, että quesadillat ovat satumaisen herkullisia.


*wink wink*. Metallisen tortillaprässin saa nykyään Kokkipuodista.

..vaihtoehtoisesti voi kyhätä oman. Ah, wanha uskollinen. Väsymätön plätyn litistäjä.
Quesadillan täyte tälläkertaa otti ideaa eräästä uusimmasta ruokalehdestä..

1) Soosin ainekset sekoittuivat chiliketsupista, raastetusta tuoreesta inkivääristä, srirachasta, tilkasta sitruunamehua, oliiviöljyä ja mausteita: kanelia, maustepippuria, paprikaa, juustokuminaa ja mustaapippuria.

***ikään kuin tangine-tomaattikastike: kirpeän tulista chiliä, raikasta inkivääriä ja pehmeää makua tomaatista ja mausteista. Täydellinen kombo. :)
2) Taikina: Jytteä ja masa harinaa, 1:1 = 0,5dl+0,5dl. Ripaus suolaa kyytipojaksi.
3) Taikina sileäksi.
4) Prässillä lätyiksi.
5) Kuivalla pannulla ruskeaksi..
6) Jäähdytyksen jälkeen soosia pintaan..
7) Raastettua halloumia..
8) ..ja hienonnettua, tuoretta purjoa.
9) Toinen puolisko päälle.
10) Takaisin pannulle, pikainen paisto molemmin puolin.
11) 150°-uuniin, 5min.
...ja jälleen quesadillan siivittämänä pakoon arkipäivän vaikeutta, makumatkalle nauttimaan.

***tomaattisoosi on ehdoton herkku. Todella moniulotteinen makuyhdistelmä. Milloin tämä pääsee pizzaan ja minkä kanssa?
***tortillaprässi. Mitä söisinkään ilman sinua? :)
***..nyt semmoinen irtoaa kaupankin hyllyltä. Ehkä kotikokit tämän löytävät ja pian blogisfääri taas pursuaa dilla-tekeleitä!!

Ei kommentteja: