keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kikhernepurtavat

..eli kikhernepalat.
Rapeita purtavia, yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla: Kikhernejauhoa, maustetta ja vettä! Lopputulos oli herkku!!
..sangen yksivärinen kuvakokoelma :) Annokseen toki kannattaa sisällyttää kaikkea muuta jännää!

Bloggaus on viettänyt melkoista hiljaiseloa jo hyvän tovin. Ei, emme ole syöneet purkkiruokaa, eineksiä tai millään tavalla mitään tylsää. Hih. Kaikkea jännää on kyllä tullut touhuttua, mutta ikuistus on jäänyt vähemmälle huomiolle. Yritän taas tsempata.. Itseänikin nakertaa, kun joitakin tekisi varmasti mieli kokeilla vielä uudestaan :)

Näitä ainakin!!
1) Taikina: kikhernejauhoa 2 dl, vettä vajaa-2 dl. Mausteita sipulijauhetta, savupaprikaa, mustaapippuria, suolaa ja yrttejä: rosmariinia ja oreganoa.
2) Taikina tasaiseksi..

***tekstuuri on hyvä sitten kun puuroa pystyy juuri-ja-juuri lusikalla pyörittämään ja kun pysäyttää, taikina jää muotoon
***kuivatut yrtit tuntuvat tässä paremmalta. Tuoreissa tietty olisi omaa taikaa.. ensikerran kokeiluun!
3) Taikina leivinpaperille, muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Jääkaappiin puoleksi tunniksi jäähtymään...
4) Veitsellä palasiksi..
5) ..ja palasiin paistopinta molemminpuolin.

***riittävän rapeaksi! Tässä on tämän reseptin juttu. Tarkoitus on käräyttää rapsakoita purtavia!!
***valmiit kannattaa nostaa uunivuokaan ja nakata kiertoilmaan, 125°-asteeseen.
..lämpösinä tarjolle!

***namnamnam. Miunmaunmukaan!!
***pinnasta rapeaa, sisältä pehmeää. Todella makuista.
***korjausehdotuksia tosin huomasi heti: tekstuuri oli lopuksi ehkä hieman liiankin kuiva. Jokin juusto, raastena taikinan seassa kannattaisi...? Maku voisi olla tarkemmin mietitty: ehkä cayenne-timjami-tahini? kaneli-kardemumma-chili? curry?

Ei kommentteja: