maanantai 12. lokakuuta 2015

PIzza, muistiinpano

..ei resepti vaan silkka huomio.

Soosi on yksi plättyräätin pääosista. Kokonaisuus koostuu miunmaunmukaan kolmesta: pohja, soosi, täyte. Kolmiodraaman kutakin osaa sopii viilailla niin pitkälle kuin mielenkiinto sallii :)
Samaa jargonia olen tutkiskellut aikaisemmissakin pizzamuistiinpanoissa (ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs)

Pizza bianca syntyy helposti esimerkiksi maustamattomasta tuorejuustosta tai parmesaaniraasteen ja oliiviöljyn sekoituksesta. Tässä yksi ehdotus lisää: ns. "tunnelmoivan kokin vaihtoehto"
1) yksi kokonainen valkosipuli. Hattu pois, oliiviöljyä pieni pisara pintaan..
2) Uuni 250°-asteeseen.
3) Sipuli ritilälle, uunin ylätasolle. 15-20 min, tarvittaessa pidempäänkin.

4) Puristamalla pehmoiset valkosipulinpalaset purkkiin. Tilkka oliiviöljyä juoksettamaan kokonaisuutta..
5) ..haarukalla tasaiseksi
..ja käyttöön.

Sanoilla ei pysty kuvailemaan lopputuloksen kokonaisuutta.
Äärimmäistä, sulavaa pehmeyttä, ilmiömäistä makua, sensaatiomainen lisä elämykseen.
Kokeile, niin tiedät.

Ei kommentteja: