sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Vegoni

..eli kasviskunnan pekonia. Vegonia.
Hihi..Mahtava luomus! Vege-pekoni on tullut blogisfääreissä useasti vastaan, mutta en ole sitä toistaiseksi tohtinut kokeilla. Lopputulemat ovat aina vaikuttaneet hieman liian "murulta", isohkot suikaleet tai palaset ovat puuttuneet.. Onneksi päätin koittaa, sillä..

..Vegeversio rapeasta pekonista on ilmiömäinen tekele. Käyttökelpoinen esimerkiksi salaateissa, sellaisenaan paistetun kanamunan kanssa, pizzan päällä ja ties vaikka missä!

Pikaisesti työvaiheet:
1) Suureen kulhoon mausteet: nestesavua, soijakastiketta, vaahterasiirappia ja vettä.
2) Muutama desi kookoshiutaleita kulhoon! Käsillä pyöritellen maustetta tasaisesti hiutaleiden joka puolelle!
3) Leivinpaperille..uunipelille ja 150°-uuniin. Noin kolmen minuutin välein pitää pelti nostaa uunista ja jollain työkalulla (tai käsin! suikaleet eivät ole kovin kuumia!) muutama kääntely ja takaisin uuniin!
4) Yhteensä uuniaikaa n. 15 min..

***ei muuta. Itse yksinkertaisuus!
***mausteiden määrät kiinni kookoshiutaleiden määrästä. Tässä oli savua ja vettä 2 rkl, soijaa ja vaahterasiirappia 1 rkl. Kookoshiutaleita 5 dl.
***uuniaika on valitettavasti hieman "sitovaa". Kokin täytyy olla kärppänä valmiina kääntämään hiutaleita, sillä palaset kuivuu ja kärähtää yllättävän helposti!
Lopputuotos uunista! Tarjoiluhetkeä kehittelemään...

***namnamnamnam!!!
*** :D erityisen herkullinen ja jännä tekele.
***ei ehkä lähelläkään pekonin makua, mutta todella hyvää ja käyttökelpoista!
***Muruna tätä on juuri mahdollista sirotella esim salaatteihin, pastan/risoton päälle, keittoihin... Käyttö voisi olla samanlaista kuin paahdetun sipulin käyttöä..?
***seuraavaan satsiin muutama ripaus cayennepippuria ja vähemmän vaahterasiirappia!!

Ei kommentteja: