torstai 5. helmikuuta 2015

One-dish wonder: uunilohi ja chilisipuliporkkanat

..ah :)
Kerrankin näin. Visio päätyi tarjolle juuri niinkuin pitikin! Sekä lisuke että itse pääruoka oli kauniisti yhdessä astiassa JA konsistenssi oli sitä mitä pitikin!!

Uunilohi on kala-illallisen "matala aita". Lohi raaka-aineena on upean yksinkertainen, valmis kantamaan monelaisia makuja ja yksinäänkin erittäin herkullinen. Kaikenkaikkiaan äärettömän hankala töpeksiä :)
Chilin lämpö tukee lohen pehmeyttä ihanasti. Porkkanan makeutta tasapainottamaan loraus sitruunamehun kirpeyttä!
1) Ihan ensiksi uuni kuumenemaan 200°-asteeseen!
2) Loraus oliiviöljyä pannulle! Kylmään öljyyn pätkä tuoretta chiliä silputtuna ja valkosipulinkynsi. Pannu kuumana kuullotumaan muita sipuleita: keltaista, punaista ja purjoa - sopivasti viipaloituna!
3) Kuullotetut sipulit syrjään. Porkkanakuutiot pannuun. Nopsa paistopinta - eli hienoinen ruskistus joka puolelta! Tilkka vettä pannuun, kansi päälle ja liesi sammuksiin! 5 min höyrytystä!
4) Uunivuokaan tilkkanen oliiviöljyä pohjalle. Kalapala keskelle!
5) Sipuliporkkanakuutiot reunoille ja naturel-Koskenlaskijaa palasine sinne tänne

***huom! Koskenlaskijaa riittävästi. Vähästä tulee vain vihaiseksi. :)

6) Vuoka uuniin ja 20-30 min..

A tavola!
Pääruoka-lohi ja lisukeporkkanat yhdessä astiassa. Koskenlaskija sulaessaan teki mitä piti: lisuketta lusikoidessa kermaisuus ja maku levisi loistavasti kuutioiden ympärille! Mitään senkummempaa kastiketta ei tarvittu!

***nam
***ehdotonta herkkua.
***koskenlaskijan maku toki jakaa mielipiteitä, mutta onneksi vaihtoehtojakin on. Tässä saattaisi toimia myös esim. Philadelhpia (vähän pelottaa, että se sulaa liian vetiseksi..?), joku keskieuroopan Gouda (saattaa puolestaan jäädä liian kiinteäksi?)
***chilisipuliporkkanat napakymppi. Näitä uudestaan!

Ei kommentteja: