tiistai 24. helmikuuta 2015

Quinoa-bataatti-burgeri

..uusi yritys vegeburgeririntamalla.
Samalla erinomainen esimerkki "visiosta lautaselle"-annoksesta!

Blogisfääriä selaillessa osui silmään pelkkä kuva houkuttelevan näköisestä, oranssinpunaisesta kasvisburgeripiffistä. Tekstissä mainittiin punainen quinoa, joka herätti tunnelmoinnin.
Hetki sitten keittiön kaappiin hiipi pussillinen ja nyt se pääsee koekäyttöön!
1) Kuutioituna pienehkö bataatti ja ≈1,5 dl punaista quinoaa. Hiljalleen kasvisliemeen kiehumaan!

***keittoaikaa noin 20 min -> vettä lisää jos tarvii.
***valmista sitten kun bataatti on ylikypsää/pehmeää ja quinoa ei tunnu al dente
2) Keittoajan jälkeen pannu jäähtymään ja odottamaan..
3) ..sillävälin mausteet toiseen kulhoon: morttelissa murskattuja kurpitsansiemeniä, kikherneitä, oliiviöljyä, timjamia, basilikaa, chiliä, suolaa, pippuria ja ruokalusikallinen pellavansiemeniä.
4) Quinoa ja bataatti mausteiden sekaan! Haarukalla ronskisti sekoittaen - niin tasaiseksi kuin jaksaa.

***sattumia saa ja pitää jäädä!! :)
***perunamuusinuijalla parempaa jälkeä?
5) Massasta piffit pannulle! Muutama minuutti per puoli!

***kunnon paistopinta on maun A ja O.
6) Uunipellille ja 200°-uuniin vielä 10min jälikypsymään, kuivumaan ja tekeytymään..
7) Sillä välin muut burgeriin tarvittavat osaset valmiiksi!

***..sillä burgerihan ei ole juuri mitään ilman sipulisettiä.

Annos kasaan ja kimppuun!

***nam.
***maku: hyvä. Kuivattu basilika oli hieman liikaa esillä. Tuoreella varmasti parempi lopputulos!! ..toisaalta basilikan voisi jättää myös kokonaan pois. Muuten kokonaisuus toimi oikein-erityisen hyvin!!
***tekstuuri: ..sama vika kuin useilla muillakin yrityksillä: pinnasta rapea, sisältä muusia. Paistamiseen olisi pitänyt käyttää A) enemmän aikaa ja B) stanssia!
***jäähtymisen ja uudelleen-lämmittämisen jälkeen jo paljon parempia!! :)

Ei kommentteja: