perjantai 27. helmikuuta 2015

Kuminakaalisalaatti

..eli oikeastaan salaatin lisuke. Tai salaatti salaatille. Tai ihan omana yksikkönä tarjolle - näin se on parhaimmillaan!

Reissusta pohjois-Italiaan jäi tällä kertaa käteen idea tästä alkupalapöydän osasesta, jota oli pakko päästä kokeilemaan! Nam. Raikasta, pehmeän makeaa kaalin maanläheistä lämpöä. Jotain kirpsakkaa happamuutta. Kuminan hyvin huomattava maku mukana, vain hentona lisänä. Ei todellakaan yltiö-voimakkaana! Herkkua...
1) Kaalia palanen. Vaaleaa balsamicosiirappia. Kuminansiemeniä. Ripaukset sokeria ja suolaa.

***tähän satsiin lykkäsin mukaan hetken mielijohteesta tilkkasen valkkaria.
***joka oli ehdottomasti virhe!
2) Kaali hienommaksi.

***yllä raastinraudan kolmella eri puolella tehtyä tuotosta, vasemmalta alkaen...
- Viipaleina: hieman liian ronskia.
- Hienoimpana raasteena: vetistä. Liian mössöä.
- Suurempana raasteena: liian epätasaista.

3)..eli paras kombo, kun kaikkia on sopivasti sekaisin!

***oih. Entäs jos olisi ohkainen mandoliini? ..sitten joskus kun on..
4) Kulhon pohjalle mausteet: balsamicosiirappia muutama ruokalusikallinen. Ehkä teelusikallinen kuminansiemeniä ja ripaukset suolaa ja sokeria.
5) Kaali sekaan. Sekaisin. Hetkeksi maustumaan..

..ja pinnalle vielä kuminansiemeniä, juuri ennen tarjoilua!
Nam.

***..paitsi että tämä kyseinen vedos ei niin nam: EI valkkaritilkkaa. Ei toimi. Mielenkiintoa saisi ehkä lorauksesta rosé-skumppaa tms..?
***Yksinkertaisuus ennenkaikkea.
***..ja mandoliini.

Ei kommentteja: