maanantai 8. joulukuuta 2014

Quornlasagne

..eli kasvisvaihtoehto hyvin tunnetusta italia-annoksesta.
Hieman jopa turhankin nirppanokkainen lähestymistapa: kaikki kuten jauhelihalasagnessa, mutta kasvisvaihtoehdoilla!

Ruuanlaittoon kannattaa upottaa aikaa. Lautaselle päätyy aivan uskomatonta herkkua, mikäli valmistamiseen käyttää aikaa, tunnelmaa ja ajatusta. Ehkä näin ripaus rakkauttakin päätyy mausteeksi..?
Onnistunut lopputulos: maku, tekstuuri, tuoksu ja tunnelma kuin suoraan saapasmaasta! Quasi perfetto..
1) Vege-esivalmistelut. Kuutioiksi porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Punasipulia, keltasipulia, purjosipulia ja valkosipulia. Pieni pätkä tuoretta chiliä ja muutama aurinkokuivattu tomaatti.
2) Pannu lämpiämään. Valkosipulit, chilit ja aurinkokuivatut tomaatit välittömästi matkaan. Oliiviöljyä pohjalle..
3) Sipulit mukaan kuullottumaan.. Hento väri pintaan!
4) Porkkanakuutiot paistumaan..
5) Kesäkurpitsakuutiot myös..

***molemmille lievä ruskistus! Paahtunut porkkanakuutio tai kesäkurpitsapalanen kantaa massiivisesti makua mukanaan..
6) Purkillinen tomaattimurskaa ja muutama punaviinijääkuutio. Ehkä tilkka vettä, jos näyttää siltä että tarvitaan..
7) Jäinen quorn-rouhe suoraan pakkasesta pannuun!
8) Kansi päälle ja hiljaisella lämmöllä hautumaan..
9) Odotellessa munamaito valmiiksi: kauramaitoa ja muutama kananmuna. Kourallinen vintage-cheddaria ja parmesaania tuoreeltaan raastettuna...
10) Tomaattikastikkeeseen puoli-ruukullista tuoretta basilikaa! Pannu pois levyltä!
11) Lasagnen kasaus. 200°-uuniin. ≈ 30 min

***tomaattisoosia..lasagnelevyjä..munamaitoa. Tomaattisoosia..lasagnelevyjä..munamaitoa.. Sinnetänne väleihin tuoreita basilikanlehtiä ja raastettua parmesaania..
..a tavola!

***uuniaika meni yli. Kokonaisuus kuivui hieman liikaa...hö.
***maku onneksi oli juuri sitä mitä saattoi toivoa.. Tekstuuri oli selkeä: kerrokset selvillä ja paketti kasassa.
***lisää vegejä. Ehkä munakoisoa? paprikaa? Pari puikkoa lehtisellerinvartta..?
***Quornrouhe toimi hyvin. Maku tarttui!

Ei kommentteja: