torstai 11. joulukuuta 2014

Muffuletta

..eli tosi iso voileipä.
oi, mutta muffuletta kuulostaa vain niin hirjasti herkullisemmalta! :)

Tällaisia räättejä löytyy interwebbin ihmemaailmasta ja ruokalehtien sivuilta loputtomasti. En tiedä, voiko tässä enää tehdä mitään kovinkaan uutta  tai mullistavaa. Aika monenlaisia juttuja on aikainsaatossa ihmiset kokeilleet!
Mutta kerta se on ensimmäinen aina itse kullekkin. Tässä tämän köökin ensimmäinen Muffuletta! Ei varmastikkaan viimeinen! Nam!

***huom! Herkullisuuden salaisuus on lähtöisin leivästä. Huolellinen, itse vaivattu, tunnelmalla ja tunteella touhuttu kimpale varmistaa nautinnollisen elämyksen!

1) Tässä oli nestettä 3 dl (2dl vettä + 1dl kermaa). Ripaus merisuolaa ja hunajaa. 1/2 pss. kuivahiivaa. 1rkl oliiviöljyä. 2dl kaurahiutaleita ja varmaankin yhteensä noin 4dl vehnä- ja maissijauhoa.
2) Alustus pehmeän löllöksi taikinaksi, saa jäädä kunnolla kosteaksi! Kohotus, 1h. Kuplat pois. Leivinpaperille. 200°-uuniin, ≈ 20 min.
3) ..tällä välin muut osaset valmiiksi: nestesavulla ja tuoreella chilillä maustettua, muscovadosokerilla karamellisoitua sipulisettiä. Chipotle- ja sinappijauheella maustettua kermaviiliä. Salaattia. Kurkkua. Kesäkurpitsaa. Grillivastuksen alla paahdettua paprikaa ja cheddaria.

***chipotle ja hienoinen lisäys sinappijauhetta. Wau. Todella herkullinen kombo!
4) Jäähtymisen jälkeen leipä puoliksi. Haarukalla molemmin puolin hieman pehmeää sisusta syrjään, jotta täytteet mahtuu paremmin!
5) Toiselle puoliskolle kermaviili, toiselle sipulisetti..
6) Juustot, salaatit..
7) Loput rehut: kesäkurpitsat, kurkut ja paprikat..
8) Puoliskot päällekkäin..
9) ..viipaleiksi..
..ja tarjolle!

***juuri niin herkkua kuin voi kuvitella
***keräsi ok palautteen makumaailmojen lahjomattomilta kriitikoilta! Jossainkohtaa täytyi siis olla onnistunut! ..tai sitten siihen vaikutti vain seura ja tilaisuus..hmm.. :) Kiitos viimeisestä, Juho!
***chipotle-sinappijauhe. Muistiin!
***'til we meet again...

Ei kommentteja: