keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Parmesan Perch

..eli parmesaani-affenaa! :)
Englanninkielellä ahvenen nimi sopii otsikkoon paremmin.

Ai että mikä visio. Makua, makua, makua ja ulkonäköä. Kaikenlisäksi vielä mielenkiintoinen kala ja yksinkertainen valmistustapa!
1) Ahvenfileet esille! Panerointimuru valmiiksi: parmesaania raastettuna, korppujauhoja ja mantelijauhoja. Ripaus suolaa ja valkosipulijauhetta.

2) Huolellinen taputtelu! Panerointimurua joka puolelle!
3) Fileet leivinpaperille ja ohuesti hyvää oliiviöljyä pintaan
4) 225°-uuniin, keskitasoa ylemmäs, 10 min. Sitten grillivastus päälle, fileiden kääntö ja rapea pinta vielä toiselle puolelle!

..yksinkertaisesti tarjolle.

***Visio oli hyvä. Varmasti voisi olla herkullinen ja hyvä ja näyttävä!
***Maku katosi johonkin... Silkkaa mystiikkaa. Ahvenen omamaku ei juurikaan ollut esillä. Parmesaanin suolaisuus unohtui. Valkosipuli ja mantelimuru ei erottunut lainkaan.
***Tekstuuri oli hyvä: pinnasta rapea. Läpikypsä ja mehukas!
***..kaikenkaikkiaan lopputulos oli laiha!
***ENNEN panerointia fileiden pintaan pitäisi laittaa muutama sipaisu yrttimaustettua oliiviöljyä, sitruunamehua tai jotain muuta makuistajaa
***Murun sekaan ainakin yksi murskattu valkosipulinkynsi ja enemmän parmesaania
***kypsennys oli loistava.

Ei kommentteja: