sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Munakoisosuikaleet

..öö. Eli tavallaan samankaltaista kuin taannoinen nyhtökoiso, mutta kokonaisempina suikaleina ja paremmin maustettuna!! ;)
1) Munakoiso pesulle ja uuniin! Muutama kolo veitsen kärjellä munakoison pintaan, jotta se ei poksahda! 200°-astetta ja puolisen tuntia

***puolessa välissä voi kääntää. Ei ole pakko :)

2) Mausteöljy kulhoon tekeytymään: oliiviöljyä, Pimentoa ja valkosipulijauhetta

***ei muuta. Yksinkertaisuus ennenkaikkea.
3) Munakoiso uunista. Puoliksi. Jäähdytys. Suikaleiksi.
4) Muutamalla talouspaperinpalalla painellen hieman nestettä pois koisoista!
5) Suikaleet makuöljyyn. Pyörittelyä ympäriinsä. Pellille. Alatasolle. Uuniin, kiertoilma, 150°.

***tärkeintä on että koisot menevät yhteen tasoon. Ei päälleekkäin!
***jossain vaiheessa voi soiroja hieman käännellä. Ei ole pakko :)

6) Uunitusta muutama-kymmenminuuttinen 150°-lämmöllä. Loppuun vielä grillivastus ja kunnon hönkä, >250°!
..tarjolle! Tacon täytteeksi tällä kertaa!

***..mutta sanoisin että tämä olisi kuin kotonaan kesän grillitouhuissa, BBQ-paistetun riisin kanssa, paistettujen perunoiden kanssa jne..
***makua. MAKUA! Jes!!
***Munakoison kuori olisi ehdottomasti pitänyt jaksaa nytää irti. Melkoisen purtavaa tavaraa...

Ei kommentteja: