torstai 27. marraskuuta 2014

Kebakot soijarouheesta

..ja mukana vihdoin ja viimein makua JA tekstuuria! Jes!

Soijarouhe kun yleensä on miunmaunmukaan haastava raaka-aine: tekstuurista on miltein-mahdoton saada miellyttävää ja maustaminen menee useimmiten metsään.
Tälläkertaa kuitenkin, ah. Nyt ruksi kalenteriin onnistumisen merkiksi!
Rapeutta, kiinteyttä ja pehmeyttä. Makua, makua ja makua.
1) Muutama desi vettä kiehumaan, kasvisliemikuution palanen mukaan.

***ohjeet onnistumiseen no.1: veden ja rouheen suhteella on ehkä se suurin vaikutus lopulliseen tekstuuriin. Yksi yhteen on ainoa oikea!

2) ..eli: kun kasvisliemi kiehuu, levy pois ja rouhe sekaan. Sekoitus tasaiseksi ja kannen alla lieden reunalle
3) Lyhyen jäähdytyksen jälkeen mukaan mausteet: tässä mustaapippuria, chipotle-kastiketta, ripaus jeeraa, kuivattua oreganoa, timjamia ja rosmariinia. Kaksi ruokalusikallista korppujauhoja myös! Seos tasaiseksi ja takaisin tekeytymään..
4) ..jahka jonkinmoinen jäähdytys on saatu aikaan, sekaan yksi kananmuna ja kunnon kourallinen perus kermajuustoa!

***juuston lisäys oli hetken mielijohde
***..samalla ohje onnistumiseen no.2!
5) Uuni kuumaksi ja pelti mukaan lämpiämään!
6) Kebakko-massasta leivinpaperille, kostutetuilla käsillä pötkylöitä. Kuuman pellin päälle ja uuniin! 200°-asteessa 10 min yksin-päin, 5 min toisinpäin ja 5 min 250°-kiertoilmalla!

***massan olisi voinut toki pyöräyttää myös varrastikun ympärille ja grillata/paistaa!
***..tällöin pötkylä vaan kannattaa muistaa muotoilla riittävän ohkaiseksi, jotta kypsyminen tapahtuu ytimeen asti!

A tavola! :)

***ah, soijarouhe. Vihdoin ja viimein sain sen taipumaan toivottuun tuotokseen!
***maku ja tekstuuri - napakymppejä kumpikin.
***maussa riittävä tulisuus. Ehdottoman sopiva polte ja pehmeä yrttinen, maanläheinen, hieman savuinen Meksiko-tyylinen loppunyanssi.
***Tekstuuri pinnasta rapea, sisältä pehmeä, kokonaisuus jämäkkä.
***lähellä täydellisyyttä.
***Melko hinteliä kepukoita lopputuotokset olivat. Hieman paksumpia olisi voinut toivoa? Makuun ehkä hienoine happo mukaan..ehkä perus-purkki-jalapenoa? Tilkkanen liemn mehua?

1 kommentti:

Jenni / Ruoka-alkemisti kirjoitti...

Hyvä ja toimiva ohje, kiitos tästä!

Käytin omassa versiossani tuollaista parmesanin tapaista kovaa juustoa mainitsemasi kermajuuston sijaan ja sekin toimi ohjeessa mainiosti. Mausteita todella kannatti käyttää runsaasti, että mausta sai sopivan.