perjantai 7. marraskuuta 2014

Punainen curry

..tavanomaista curryä. Tällä kertaa punaisemmassa sävyssä.
Perusperiaatteiltaan ihan tavallinen curry. Makumatka Intiaan, höystettynä pikaisellä väli-visiitillä ehkä Thaimaan suuntaan...?
1) Valkosipuli kylmään rypsiöljyyn. Pannu lämpiämään..
2) Mukaan chiliä, keltaista sipulia ja purjoa. Kuullotusta kunnes veget lievästi ruskistuvat!

***ghee:tä pitäisi käyttää paistorasvana. Siitä kaiketie saisi lisäpotkua itämaan makuihin?
***Pitäisi koittaa!
3) Itketettyä ja kuutioitua munakoisoa ja kukkakaalinkukintoja mukaan paistumaan!

***tässä kohtaa kasvisosasiin kannattaa ehdottomasti paistaa kunnon väri! -> Makuamakuamakuamakua...
4) Mausteet mukaan: currytahnaa, ripaus maustepippuria, tuoretta korianteria, purkillinen tomaattimurskaa ja loraus kookosmaitoa

***kaffirlimen lehtiä.. Oi, jostain aion niitä kohta löytää!!!
***ja muskottipähkinän! Kokonaisen muskottipähkinän. Mistä niitä saa?

5) Vettä sekaan sen verran että kasviskuutiot juuri ja juuri peittyvät. Kansi päälle, levyä hiljemmalle ja odottelemaan...
Valmista jotakuinkin sitten kun kasvikset tuntuvat sopivan hyviltä.. Odotellessa on loistavasti aikaa keitellä lisukkeeksi basmatiriisiä!

***ok-hyvä.
***tavanomainen curry-makupläjäys. Lisää chiliä? Limenmehua? ..jotain mistä saisi hieman twistiä?
***kylkiäiseksi aito itämaan-ihminen leipoisi Naan-leipää..

Ei kommentteja: