tiistai 13. elokuuta 2013

Savustettu feta

..kyllä. Leppälastuilla ja tuoreella rosmariinin-oksalla tuotettua savua ja kohteena viipaleina ehtaa fetaa.
Idea tähän syttyi jostain interwebbin ideoinnin-ihmemaasta. En nyt harmikseni muista mikä blogi oli, mikä tätä eniten hehkutti, mutta saivatpahan koukkuun.

Savustuspöntön pohjalle ajattelin nakata ensin leppää ja katajaa. Hetken pidempään mietittyä, päädyin tuoreeseen rosmariiniin. Jos tämä jotenkin tarttuisi kohteen makumaailmaan, sopii rosmariini varmasti paremmin kuin kataja. :)
***hmm.. Onneksi tuli kokeiltua.
***Eipähän tarvitse enää :)
***Tekstuuri oli tavallaan aivan upean houkutteleva: pinta lämpimästä savusta pehmenneenä, hieman kuivuneena ja rapeutuneena. Sisältä lämmintä ja pehmeää, kermaista fetaa. Nam.
***...vaan ensin vastaan hyökkäsi tuoksu. Varmaankin savustin liian kuumassa. Savun haju oli aivan liian pistävä ja "kirpeä". Rosmariinin ehkä huomasi, mutta ainoastaan hentona nyanssina kehnossa savun-hajussa.
***..makuun oli myös tarttunut liian vahvasti tuo savuisuuden kirpeys. Muutenkin en oikein osannut ymmärtää savua ja fetaa samassa haarukassa.
***yhteenvetona siis: hyvä että tuli kokeiltua. Voi olla että tarvii vielä yrittää uudelleen, hieman onnistuneemman pettymisen aikaansaamiseksi. :)

Ei kommentteja: