torstai 15. elokuuta 2013

Punasipulit salaattiin

..eli pehmäksi muhiutuneet punasipulisuikaleet. Makean etikkaista särmää salaatin koristeeksi. Nam.
p.s. äitini idea. :) Kiitos! itse olisin tehnyt toisin, eikä näin upeaan lopputulokseen olisi päästy.
 1) Marinadi sekaisin! Tässä annosmäärien suhteet ovat ilmeisesti kaikki-kaikessa. Niitä muuttelemalla myös helpoiten saa twistiä matkaan, mikäli tarvetta!
..määrät valitettavasti - miunmaunmukaan - aika näppituntumalla. Muistaakseni jotakuinkin näin:

Suolaa - ripaus, vajaa 1tl
Sokeria - 3 rkl
Vaaleaa balsamicoa - 0,5dl tai 4rkl
Rypsiöljyä - 0,5dl tai 4rkl
Appelsiinituoremehua - 2rkl

2) Sipulit sopivan ohkasiksi suikaleiksi ja minuutiksi mikroon täydellä teholla
3) Lämpöisistä ja hieman pehmenneistä suikaleista ylim. neste lavuaariin -> suikaleet marinadiin ja ainakin tunnin verran tekeytymistä..

***vähemmällä jää maut aivan erilleen. EI kannata :)
Salaatin päälle sopivan kokoinen keko. Haarukka kouraan ja tunnelmoimaan...namnamnam.

***perfetto. Juuri tarpeeksi pehmeitä, juuri sopivasti puruvastusta. Riittävästi rapeutta ja runsaasti sitä parasta - makua.
***vaalea balsamico + appelsiinimehu. Syyttäisin näitä ensisijaisesti tästä upeasta yhdistelmästä! Määrät oli juuri kohdallaan: etikasta ja suolasta tarpeeksi kirpsakkuutta, sokerista ja mehusta makeus. Yhdessä punasipulin oman maun kanssa...toimii.
***..aikaisemmissa salaatti-yhdistelmissä oon huomannu tumman balsamicon ja omenan kulkevan hyvin yhdessä. Sopisiko näihin? (= tumma balsamico ja tuorepuristettu omenamehu?)

Ei kommentteja: