sunnuntai 25. elokuuta 2013

Porkkanapihvit

..eli lämmintä porkkanaraastetta burgerin sisällä.
Joukossamme "ehkä-hieman-epäonnistuneempia" koitoksia, mutta ei haittaa. Tehdyt erheet olivat selkeitä ja kaikki tullaan korjaamaan ensikertaan mennessä. :)

..aikaisemmista kasvispiffeistä ole jo kulunut hetki. Ilmeisesti liian pitkään, kun kaikkia käytännön jekkuja paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi ei enää muistanut.
1) Osaset esille. Porkkana - raasteeksi. Pieni peruna - raasteeksi ja kulhoon. Kananmuna huoneenlämpöön. Mausteet: pimentoa, grillimaustetta, oreganoa, mustapippuria ja muscovadoa. Loraus soijaa suolaisuutta tuomaan ja tilkka Worchesteria.
2) Raasteet ja muna ja kaikki samaan. Puoli desiä korppujoauhoja "kuivaamaan" kokonaisuutta..
3) Hetki aikaa, jotta maut tasaantuu ja jauhot turpoaa..
 4) Lusikalla pannulle, Culinesseen paistumaan. Ensi minuuttien aikana voi paistolastalla muotoilla piffeistä hieman nätimpiä.. Muutama minuutti per puoli

***Pannulta piffit vielä 150°-uuniin kuivumaan ja lopullisesti kypsymään!!! Tässä tämä unohtui ja se näkyi lopputulemassa :)
 5) Burgerin kasaus ruisleivän väliin. Sipulisettiä, savujuustoa ja rehuja. Parhaita raneja kylkeen ja pöytään!
..öö.
***hyviltä nämä näyttivät ulospäin, mutta sisältä paljastuikin hieman vähemmän miellyttävää "taskulämmintä porkkanaraastetta"
***maku oli kokonaisuudessaan hieman kadoksissa. Tavallaan kohtuullinen lihaisa, BBQ puraisu. Yhtä kaikki, liian omituinen porkkanan makeuden ja lopullisen tekstuurin kannalta.
***ensikerralla jotain enemmän omaa. Jotain porkkanan kanssa mukiinmenevää? inkivääri-kaneli-chili? paprika-pimento-jeera?
***paistettujen piffien uunitus - oikotie onneen ja miellyttävämpään lopputulokseen.

Ei kommentteja: