torstai 8. syyskuuta 2011

Tortilla Española

..finalmente! Wuhuu!
Jep. Onnistumisen-tuuletus siksi että kyseistä räättiä on muutamaan (=melkosen useaan) otteeseen koetettu ja pyöritelty, mutta palaute/ulosanti on aina ollut ..öö.. ei kehnoa eikä vastenmielistä, mutta sanotaan: epäonnista.
Maut ovat aina olleet kohdallaan (suurinpiirtein/lähestulkoon), palaute on aina osunut ulkonäköön, rakenteeseen, kylkiäiseen tai kastikkeeseen ynnä muihin saman-räätin ominaisuuksiin..

Nyt, tähän-saakka-kokeilluista "autenttisimman" näköinen, makuinen ja tuntuinen.

 1) Ensimmäinen satsi pannulle: punaista paprikaa, keitettyä perunaa ja punasipulia. Paistorasvana tietty oliiviöljyä.

***Ensimmäinen miten-varioida-kohta: nyt meni perunojen keitinveteen, ehkä viimisen 10min ajaksi, silputtua purjoa ja Aglio-Olio-e-Pepperoncino-maustetahnaa. Näin upeeta pintamakua muuten niin tuttuun ja tavanomaiseen pottuun..
***Ja tottahan-tietty espanijoola-munakkaassa voisi, ehkä jopa pitäisi, olla chorizoa, pekonia, salamia, pepperoni-leikkelettä tjtn. lihaisan-tulisen-napakkaa osiota..

 2) Rehujen ruskistuksen jälkeen maustaminen: reilut ripaukset kaikkia, jotta ei taatusti jää epäselväksi. Smoked-paprika, valkosipulijauhe, oregano ja mustapippuri.
***Chiliä olisi ehkävielä toivonut..
3) Munat rikki kulhoon ja rakenne tasaiseksi. Kuumaan pannuun rehujen perään tasaiseksi kerrokseksi.

4) Riittävän pitkä kanamunan-kypsennys-paistoaika, rauhallinen kääntö ja vóilá! Lautaselle ja pinnalle ripaus parmigianoa.. njam. Buon appetit!

Simppelin kuuloiset syyt tähän toistaiseksi-suurimpaan-tämän-annoksen-onnistumiseen:
-riittävän, mutta ei missään nimessä liian, kypsät perunat, joilla riittävästi aikaa jäähtyä.
-huolellinen maustaminen
-riittävä paistorasvan-käyttö
-rauhallinen paistaminen: ei veivausta, sekoittelua tai heitellen-kääntö-kokeiluja tai muuta temppuilua..
-ja ehdottomasti tärkein: mitätön lisäys..öö..mitään rikottujen kanamunien sekaan: Ennen on tullut kokeiltua kaiken maailman turkkijugurtteja ja ranskankermoja, mutta nyt ei. Nyt haluttiin munakkaaseen kiinteys ja riittävä yhteen-nitova-ominaisuus. Tuommoset lisä-kermat meinaan poistavat sitä kanamunan kokoavaa tekijää aikalailla huolella.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt taas tuli nälkä, täytyy lähteä köökkiin vääntämään jotain, nyt ei ole potut viritettynä vielä tähän, mutta tämä antaa inspistä! Menoxi...