torstai 18. elokuuta 2011

Rosmariini-mustapippuri valkosipulit


Uuudestaan! UUudestaan! Marinoitujen valkosipulien uudelleen-tuleminen. Aikasempi kokeilu, hunaja-timjami valkosipulit, olivat muistaakseni oivan onnistunut ensivaikutelma, mutta makujahan maailmassa onneksi riittää. Nyt uusiksi, mukana kulhossa rosmariinia ja mustaapippuria. Hieman loppukesään vielä BBQ-liha-tunnelmaa toivoen.

Kulhoon kynnet erilleen. Vaikka kulho näyttääkin pikkasen-liian täydeltä, nuo kynnenpalaset kyllä kutistuu hieman kun niistä sivaltaa pois kannan ja kuoret. Sopu (ja kuoriminen ja siistiminen) sijaa antaa.
 Keittoaika tässä on se millä saada tekstuuriin suurinta variaatiota. (Toinen on marinoitumiselle annettu aika)
Tälläkertaa pata-aikaa oli 7min.

***LIIKAA(ko)? Hieman ehkäpä pehmenivät liikaa nuo kimpaleet.. Toisaalta kiva: ne kerää nopeammin ja syvemmin tuon marinadi-liemen makua. Toisaalta pöh: hammasvastus katoaa..Jotain "pureskeltavaa" jää tietty kaipaamaan. Makua on kyllä, mutta suutuntumakokemus on löllö.
 Kiehumasta kylmään vesihauteeseen. Silläaikaa marinadi-liemi kiehumaan: 2dl vettä, 2dl valkkarietikkaa, ruokalusikallinen merisuolaa ja samanverran kokonaisia mustiapippureita. Rosmariininlehdet laitettiin mukaan vasta kun liemi oli kiehunut. (n.5min)
Viilentävän kylvyn jälkeen kynsistä on hulvattoman helppo "pullauttaa" itse sipulinpalanen ulos. Kuoret roskiin, kynnet purkkiin, liemi perään ja kylmään muhiutumaan/maustumaan/marinoitumaan.

Ei kommentteja: