keskiviikko 31. elokuuta 2011

BBQ-suikalepossu puikkoruoka


Syömäpuikoille puuhaa, ilman yhtään mitään Aasiaan viittaavaa.

Suurensuuret kasat kasvista löytyy pöydästä todella usein täällä kotosalla.. Harvemmin mitään suoranaista, aidosti lihaisan lihaista liharuokaa. Tälläkertaa tavanomaisiin tapoihin poikkeus! -oikeasti- lihaisa puikkoruoka.

Huikealla tarjouksella oli kotimaista possunsuikaletta tarjouksessa hovihankkijalla. Sitä siis annokseen..mutta mitä muuta? mitä sen lisäksi/ohella/kanssa/mukana/kyljessä/kera?

- Jotakin syömäpuikoilla-syötävää, jooko?
* Tikku-räätti siis.



Tikkukasvikset:
1) Pannulle punasipulia viipaleina, valkosipulinkynsi ja muutama punainen jalapenoviipale silputtuna.

***Paistorasvalle näin mieletön maku joka tuonnempana tarttuu kaikkeen mitä samalla pannulla käyttää: mieletön variaatio-mahdollisuus!! Ensikerralla BBQ-makua ajatellen, ehkä mielummin vaikka muutama rosmariininoksa ja pari kokonaista mustapippuria.. Valkosipulia tietty unohtamatta..

2) Keltainen kesäkurpitsa, pari porkkanaa, papuja ja punakaalia. "Julienne", pavut ja porkkanat esikeitettynä (n.5min)
3) Veget pannulle, perään grill och allkryddaa, timjamia ja ripaus smokedPaprikaa

4) Tähänväliin possuviipaleet toiseen pannuun. Kunnon tiristys ja loppuvaiheessa mukaan maustepläjäys: pienessä kulhossa sekasin Dijonia, chiliä, hunajaa ja suolaa.

5) Paistosten yhdistys: yhteen suureen ja samaan pataan. Mukaan puolisen desiä vettä, johon loraus soijjaa ja worchesteria.
6) Kansi päälle ja rauhallinen, hissun-kissun-haudutus, n.15min.

..och sen är maten färdig! Verrattaen ookoo-onnistuminen: hassunhauskaa puikotettavaa. Kokoa, värejä ja makua riittävähkön monipuolisesti ja lihassa erinomainen suutuntuma (juuuri-jotakuinkin oikea määrä paistoa ja haudutusta!! :)

***Ensikerralla mukaan ainakin purjoa, pitkinä viiltoina. Toisaalta saattaisi sopia samantien tällainen "sipulien-yliampuminen" eli vaikkapa kesäkurpitsa pois ja tilalle vielä keltasipulia. Tai "en riktigt overdose": kasvispuolella kelta-, valko-, puna-, shalotti- ja purjosipulia.
***Toki näin liharuuan luota mielellään löytäisi myös vaikkapa pottua tai bataattia tjtn..

Ei kommentteja: