keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Beduiinin tofuhöystö

..eli loppujen-lopuksi aikalailla onnistunut, isosti maukas, vegepainotteinen höystö.
1) Kattilanpohjalla kuullotettiin ensin punasipuli, valkosipulinkynsi ja jääkaapin viimoinen kevätsipulinmullikka
2) Perään suikaloitiin kuorimaveitsellä porkkanaa, palsternakkaa ja paprikaa: juu-u, kuorimaveitsellä! : ) tulee tolkuttoman tyylikkäitä suikaleita tuommosista kovanpuoleisista kasviksista..
3) Sekaan sukelsi muutama paloiteltu tomaatti ja tomaattimurskaa. Mausteeksi loraus soijjaa ja smoked paprika:aa

4) Tofu kuutioitiin erikseen pannulle ja pintaan hierottiin beduiini-maustekomboa: Kanelia, chiliä ja mustapippuria.

***vielä lisäksi olisi toki voinu yliampua ko. teeman: beduiini-mausteet sopii poskettoman osuvasti kookosmaidon, curryn ja riisin kanssa. Sitten pinnalle salaneuvos-juustoa raastaen ja njamnjamnja...

5) Esillepano jälleen noihin iänikuisiin sinisiin kulhoihin ja kylkeen Ruis-Roope.

Nälkä hävisi, makua löydetty roppakaupalla ja kiitostakin kuulin soffan toisesta päästä. Hyvä niin! : ) Ensikerralla beduiini-mausteiden kanssa hutiloidessa ylilyönti: kookosmaitoa ja curryä!! (Ehkä vielä tuoreeltaan yks chilipalko...ja suikaleina kanaa..tai possua..foliohaudutettua possua..kylkeen suikalesipulisidedish..tai ehkä beduiini-lihasörsseli naan-leivän väliin...sen kanssa kylmä avokadosalaatti....)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam!